fbpx
bröllopsfotograf kiruna, boho wedding

Bröllop

bröllopsfotograf kiruna, boho wedding

AVSLAPPNAT & NATURLIGT

De flesta jag fotograferar är nervösa och ovana att stå framför kameran. Jag kommer att berätta hur ni ska stå. Jag kommer att ta några bilder, backa och ta lite längre ifrån, komma närmare och ta några närbilder.

Ni kommer att få kramas och skratta mycket under er bröllopsfotografering och jag vill att ni ska känna er avslappnade och ha en mysig stund tillsammans.

brudpar kyss och paraply

VÄDER

Vi kan ju inte styra över vädret, och många är oroliga för att det ska regna på deras bröllop, men faktum är att ljuset är otroligt fint vid regn och som fotograf är jag väl förberedd för att fånga er bröllopsdag oavsett.

Sen ser vi alltid till att vi har en backup plan för fotograferingen om det skulle behövas.

Brudpar Umeå

NATURNÄRA FOTOPLATSER

Har ni några platser som känns extra viktiga för er? Kanske har ni något smultronställe i närheten av er bröllopslokal som ni vill stanna till vid? När ni tänker era bröllopsporträtt – vad känner ni då? Jag känner till många vackra platser där jag vet att ni kommer att få bra bilder och jag har även full koll på vad man ska leta efter när det kommer till den perfekta fotoplatsen, så oroa er inte om ni inte riktigt vet vart ni vill fotograferas, vi löser det tillsammans.

brudpar vid älven i vännäsby

“Hanna gjorde ett toppenjobb med att föreviga våran bröllopsdag. Hennes engagemang och kunnighet syntes verkligen i bilderna som vi slutligen fick. Innan bröllopet fick vi många tips som underlättade allt fotande under hela dagen, från brudfix på morgonen till kvällsbilder efter middagen. Vi kan inte vara mer nöjda med Hannas insats och rekommenderar henne starkt”

– Johanna & Petter

En värdefull investering

Jag vill att bilderna från ert bröllop ska förmedla närhet, kärlek och intimitet. Som bröllopsfotograf gillar jag att fotografera brudpar ute i naturen, där vi kan fånga det naturliga ljuset och känna oss mer avslappnade än i studio. Jag strävar alltid efter att fotografera en berättelse om er bröllopsdag, genom att även ta bilder på ögonblick som händer runtomkring er. 

skrattande tjej med kamera

Om mig

Jag heter Hanna och jag är en träningstokig fotograf som numera bor i Kiruna. Som person är jag väldigt glad och positiv, gillar utmaningar och tycker det är avslappnande att vara ute i naturen. När jag fotograferar är jag väldigt uppmärksam, har koll på detaljer och är inte rädd för att bjuda på mig själv. Jag är förberedd på allt och väljer att se lösningar när andra ser problem. Har ni en rolig idé så gör jag mitt absolut bästa för att lösa det.

Jag har insett att från att ha haft en ljus bildstil börjar dras mer och mer mot det lite dovare och bohemsika. Jag letar alltid efter det bästa ljuset och föredrar avslappnade och naturliga poser. Jag älskar även känslan i svartvita bilder, därför levererar jag ofta några svartvita kopior av utvalda bilder.

Brudens förberedelser svartvit, sävargården umeå
brudklänning i svartvit
brudpar vit vattnet

“Det var en helt fantastisk dag på alla sätt. Vilka vackra bilder. Vill ni ha det bästa fotografen, boka in Hanna! Så otroligt proffsig, glad och idérik på flera sätt!

– Linda & Andreas

bröllopsfotograf kiruna, boho wedding
brudbukett

Bokning

Grattis! Vad roligt med bröllop!
När jag fått in er bokningsförfrågan via mitt formulär, så kollar jag upp om ert datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning som jag håller i 7 dagar. Jag skickar sedan mitt avtal till er som ni får läsa igenom och godkänna genom att skriva under och skicka tillbaka till mig. Jag skickar även en faktura till er på 30% av paketet. Detta fungerar som en deposition för att garantera ert bokade datum. Avgiften dras sedan av på er slutfaktura. Bokningen är bekräftad vid påskrivet avtal och betald bokningsavgift.

Skicka er bröllopsförfrågan

För att vara säker på att datumet för ert bröllop finns ledigt, är det bra att boka i tid. Tänk på att sommaren är högsäsong för oss bröllopsfotografer och tiderna försvinner snabbt. 

HUR BOKAR VI?
För att skicka en förfrågan fyller ni i mitt bokningsformulär längre ner på denna sida. Där kan ni beskriva vilka ni är, hur ni tänker kring er bröllopsdag och vad som är viktigast just för er. Ju mer ni fyller i och berättar desto bättre.

Jag som bröllopsfotograf vill lära känna er, så jag kan ge er en personlig och mysig fotografering anpassad efter era önskemål. Jag vill att ni ska se er bröllopsfotografering som er stund tillsammans, där ni bara kan slappna av och njuta av varandras sällskap innan alla gäster kommer, eller för att ta en paus från festen och bara var ni.

bröllopsfotograf kiruna, boho wedding
bröllopsfotograf kiruna, boho wedding

Inför er bröllopsfotografering

När bokningsfakturan är betald så bokar vi in ett möte och eventuell provfotografering. Där pratar vi om era önskemål och går igenom viktiga tidpunkter för ert bröllop, hur schemat ser ut, backup plan för t.e.x. regn och vi får en chans att lära känna varandra bättre. Som jag skrivit tidigare så är det lättare för mig att fånga er dag om jag vet vilka ni är och ni får lättare att slappna av. Om vi gör en provfotografering så fotograferar vi i närheten av vår mötesplats och fotograferingen brukar inte ta längre än 15 minuter. Bilderna levereras sedan via ett onlinegalleri ungefär en vecka efter vårt möte. Dessa bilder är högupplösta och det är fritt fram att använda dem till framkallning och på internet om ni vill. Har ni bokat mig tidigt kan dessa bilder även vara fina att använda till “Save the date” kort.

När vi haft vårt möte så börjar jag planera mer ingående och jag åker gärna och besöker er plats i förväg för att se ut fina platser för vår fotografering, om vi inte hunnit med detta på vårt möte och provfotografering.

provfotografering inför bröllop
BRÖLLOPSMÖTE OCH KONSULTATION I god tid innan bröllopet träffas vi för att gå igenom era önskemål, hur ni tänker om era bröllopsbilder, när och var vi ska fotografera med mera.

Vårt bröllop

Bröllopsdagen är äntligen här och av mig kommer ni innan ert bröllop, att ha fått en guide med all information om er fotografering och även saker som är bra att tänka på för att underlätta fotograferingen.

Har ni valt ett paket där förberedelserna ingår så kommer jag att dyka upp ca 45 minuter innan ni beräknat att vara klara, för att hinna fotografera detaljbilder på er klänning, ringar och andra smycken m.m. samt påklädningen. Sedan brukar jag alltid börja med att ta några enskilda porträtt av bruden, kanske några detaljbilder på håret och sminket och brudgummens kavaj, manschettknappar osv.

Efter förberedelserna finns det lite olika upplägg beroende på hur er dag ser ut! Kanske börjar vi med en kortare “first look” fotografering innan vigselceremonin. För att sedan stanna på ert smultronställe på väg till festlokalen, där vi fotograferar fler bröllopsporträtt och sen avslutar vi med en “golden hour”-fotografering sista halvtimmen innan solen går ner.

Hur ni väljer att lägga upp er dag bestämmer ni själva, men jag kommer gärna med tips och idéer för att underlätta för er, så att ni bara kan slappna av och faktiskt njuta av er bröllopsdag tillsammans.

boho wedding sweden

Leverans av bröllopsbilder

Inom ett par dagar kommer ni att få tillgång till ett online galleri där ni kan tjuvkika på några utav bilderna från ert bröllop. Dessa får ni givetvis använda obegränsat innan ni får alla bilder. Ni kommer att kunna ladda ner bilder, skapa en favoritlista för vilka bilder ni vill ska ingå i albumet (om ni har ett paket där det ingår) och välja ut de bilder ni önskar köpa förstoringar av. Ni kan även dela länken med er familj och vänner om ni så önskar.

Efter det dröjer det ca 3 veckor innan ni får hemlevererat ett vackert usb-minne med alla era högupplösta och redigerade bilder.

Har ni valt ett lyxigare paket där fotoalbum ingår är det nu ni väljer ut vilka bilder ni vill ska ingå i albumet och så småningom godkänner layouten. Leveranstiden för fotoalbum beror på tryckeriet men kan vara upp emot 4 veckor.

brudtärnornas-påklädning-knyta

Investeringsguide

Här nedanför hittar ni mina olika paket för bröllop. När ni valt ut ett paket ni önskar boka, så hittar ni
ett bokningsformulär längst ned på sidan. Där fyller ni i era uppgifter och ju mer ni fyller i desto bättre för att 
jag ska kunna börja planera fotograferingen inför ert bröllop.

bröllopsfotograf kiruna, boho wedding

Bröllopsporträtt

– 3 TIMMAR BRÖLLOPSFOTOGRAFERING
– BRÖLLOPSMÖTE & KONSULTATION

– SAMTLIGA UTVALDA BILDER PÅ USB-MINNE  
– 1 ST FINE ART FÖRSTORING 30×40 CM

12 500 kr

Värdefulla minnen

– 5 TIMMAR BRÖLLOPSFOTOGRAFERING
– BRÖLLOPSMÖTE & KONSULTATION
– BOKNINGSPAKET PÅ POSTEN
– PROVFOTOGRAFERING 15 MINUTER

– SAMTLIGA UTVALDA BILDER PÅ USB-MINNE 
– 1 ST FINE ART FÖRSTORING 30X40 CM

16 000 kr

bröllopsfotograf kiruna, boho wedding

Alla minnen

– 8 TIMMAR BRÖLLOPSFOTOGRAFERING
– BRÖLLOPSMÖTE & KONSULTATION
– BOKNINGSPAKET PÅ POSTEN

– PROVFOTOGRAFERING 15 MINUTER

– GOLDEN HOUR FOTOGRAFERING
– SAMTLIGA UTVALDA BILDER PÅ USB-MINNE 
– LYXIGT FOTOALBUM 30X30CM
– 1 ST FINE ART FÖRSTORING 30X40 CM

25 000 kr

Skicka er bröllopsförfrågan

Så roligt att ni vill boka en bröllopsfotografering!
 Gifter ni er på sommaren? Tänk på att boka i tid, eftersom sommarmånaderna är högsäsong för oss bröllopsfotografer.
Endast ett ledigt datum i juli 2021. 

BRÖLLOP SEPTEMBER 2020 - APRIL 2021
20%
BRÖLLOP MAJ - AUGUSTI 2021
70%
Vackert brudpar på en strand i Umeå

Vanliga frågor

Var jobbar du och utgår från?
Jag är bosatt i Kiruna och utgår därifrån.

Var tas bilderna?
Jag fotar på plats därför jag älskar det naturliga och fina ljuset utomhus. Det är dessutom lättare att slappna av utomhus än i en studio.

Vi är rädd för att bilderna ska bli stela?
Många ser detta som ett problem med att fotograferas, men jag tar det i er takt och skojar bort det stela. Alla kan bli bra på bild!

Vad använder du för utrustning
Jag använder en Canon EOS 5D Mark III, plus en Canon EOS 7D som reservkamera. Jag använder mig utav ljusstarka objektiv, reflexskärmar och en bra blixt följer också med i kameraväskan.

Vad händer om din kameran går sönder?
Jag har alltid med mig en reservkamera ifall olyckan skulle vara framme.

Hamnar bilderna på din hemsida sen?
Vi skriver alltid avtal på hur bilderna får användas och övriga villkor.

Vad gör vi om det regnar när vi ska fotograferas?
Vi bestämmer vid mötet innan ett inomhus alternativ i händelse av regn. Bröllopsfotografering i lätt regn och med paraply är även det väldigt vackert.

Reseersättning
Inom Kiruna kommun ingår alltid reseersättning i priset. Uppdrag utanför Kiruna tillkommer en reseersättning på 40kr/mil. Uppdrag på annan ort där övernattning krävs tar jag ut traktamente.

Bokning
Vid bokningstillfället betalas en bokningsavgift på 30% av paketet. Detta fungerar som en deposition för att garantera ert bokade datum. Avgiften dras sedan av på er slutfaktura.