Familjefotografering utomhus

VÅRA OLIKA ÅRSTIDER GÖR VARJE FOTOGRAFERING UNIK OCH JAG FOTOGRAFERAR VACKRA OCH MAGISKA BILDER OAVSETT OM DET ÄR MITT I VINTERN OCH MINUSGRADER ELLER HÖGSOMMARVÄRME.

Är ni rädd för att det ska bli för kallt under fotograferingen när det är vinter, så behöver ni inte vara oroliga. Vi tar många värmande pauser och jag tillhandahåller även små värmepåsar som ni kan hålla i händerna och stoppa under kläderna om ni vill.

Ni kommer även vid bokning att få tillgång till min familjeguide. I den står all information ni behöver veta, samt tips på hur ni ska tänka när det kommer till kläder och hur ni bäst förbereder er för en lyckad fotografering.

 Skulle det visa sig att vädret är dåligt eller någon blivit sjuk eller att det helt enkelt inte är en bra dag för fotografering så erbjuder jag alltid kostnadsfri ombokning.  Jag vill ju att vi ska få så fina bilder som möjligt och det kan vara svårt ibland om man inte fått tillräckligt med sömn eller vad det nu kan vara.

fotograf i kiruna

Familjefotograf i Kiruna

FOTOGRAF OVANFÖR POLCIRKELN
VACKER NATUR OCH MAGISKA LANDSKAP 

Hej jag heter Hanna Lundström och jag är en familjefotograf som utgår ifrån Kiruna. Jag lever för ögonblick som inte riktigt kan återskapas som att sjunga för full hals till en bra låt på radion under en lång roadtrip eller stillheten av att sitta med sanden mellan tårna och titta på solnedgången, eller känna adrenalinet flöda när jag vandrar upp för branta berg för att få njuta av utsikten. Jag har en dokumentär fotostil och fotograferar ögonblick när de händer, som ett stryk på kinden, en kram eller små viskningar i örat. 

Vill ni föreviga er familj med mysiga familjebilder mitt i naturen eller utanför där ni bor? Vill ni att det ska vara avslappnat och naturligt men samtidigt superkul? Då har ni kommit rätt!

glad flicka i mysig mössa

Vad säger andra?

“Hanna är en fotograf som ser möjligheter istället för hinder. När vi skulle ut och fota växlade vädret från strålande sol till snöstorm, men Hanna såg till att vi hittade en plats med uppehåll och bilderna blev helt fantastiska. Fotograferingen var lättsam och jag kände mig så avslappnad. Jag kan verkligen rekommendera Hanna som fotograf.”

– Frida

“Alltså Hanna! Både jag och Albin kände oss obekväma med att vara med på bild innan fotograferingen. Hanna var tydlig med hur, var och när vi skulle röra oss (tro mig, vi behövde det), samtidigt som vi blev otroligt trygga och hade roligt tillsammans med lilleman. Stort tack!

Funderar ni på att boka en fotograf? Då rekommenderar jag verkligen Hanna. Hon är lyhörd, jordnära, har nära till skratt och sprider värme omkring sig! 🙂

– Rebecca & Albin

“Finns mycket gott jag skulle kunna skriva om Hanna men för att korta ner det hela med tre ord så skulle jag säg att hon är trygg, lugn och har ett kundbemötande utöver det vanliga”

– Lena & Johan​

familjefotografering-ute-vinter03

Är er kalender fullbokad?

ÄR ER KALENDER FULL OCH NI HAR INGEN TID ÖVER TILL ANNAT? DU SKULLE VILJA BOKA EN FAMILJEFOTOGRAFERING, MEN NI HAR SÅ MYCKET ANNAT ATT GÖRA, SÅ TANKEN PÅ ATT BEHÖVA PLANERA OCH ÅKA IVÄG FÖR EN FOTOGRAFERING GÖR DIG STRESSAD. MEN TÄNK OM DU INTE BEHÖVDE DET?

Fotopaketet ”Utanför din dörr” är ett personligt fotopaket anpassat till er som inte har lika mycket tid över i vardagen, men som uppskattar det lilla extra och som önskar att ni inte bara hade ikeatavlor på väggarna utan även fina bilder på er tillsammans som en familj.

”Utan för din dörr” är inte lika tidskrävande eftersom fotograferingen sker (som namnet kanske avslöjar) utanför din dörr, på er veranda, på bron, framför huset eller på innergården eller ett stenkast från er lägenhet.

Så allt ni behöver göra är att öppna dörren och gå ut i några minuter, så väntar jag utanför för att fotografera mysiga porträtt på er. Vill husdjuren vara med på bild? Perfekt, ta med dom också! 

Gillar ni däremot utflykter?

VARJE LEDIG STUND NI FÅR PACKAR NI RYGGSÄCKARNA MED MAT, FIKA OCH SNACKS OCH BEGER ER UT I NATUREN, TILL GRILLPLATSEN, UPP PÅ ETT BERG, UT MED SKOTERN ELLER BÅTEN PÅ SOMMAREN. NI GILLAR DEN FRISKA LUFTEN, UPPSKATTAR FINA VYER OCH AVKOPPLINGEN SOM FÖLJER OCH ÄR AV UPPFATTNINGEN ATT MAT SOM TILLAGATS ÖVER ÖPPEN ELD SMAKAR BÄST.

Detta paketet är för er, så packa ryggsäckarna och häng med ut. Vi bestämmer i förväg en plats utomhus där vi möts upp. En plats omringad av fin natur. Har ni någon favoritplats som betyder lite extra mycket för er? Om inte, så vet jag många platser där ni kommer att få fina bilder. Jag fokuserar  sen på fånga er på ett så naturligt och avslappnat sätt som möjligt och när jag fotograferar barn brukar jag försöka få barnen att känna att vi leker en lek och om man dessutom utgår ifrån att allt kan hända så brukar det i regel bli bra, så därför är mitt råd att inte sätta ribban för högt. Försök slappna av och ha roligt tillsammans under er familjefotografering. Då brukar bilderna komma av sig självt. 

 

magisk golden hour fotografering i kiruna
bebis i vit mössa med toffs, ligger på en vit filt utomhus med lite snö i bakgrunden.

ER INVESTERING

VÄLJ DET PAKET SOM PASSAR ER BÄST! BOKNINGSFORMULÄRET HITTAR NI LÄNGRE NER.

UTANFÖR DIN DÖRR

FÖR ER SOM ÄR LITE MER HEMMAKÄR

Detta ingår:

– Fotografering 45 minuter 

– Fin fotoplats i närheten av där ni bor 
(Stads & parkmiljö)

– 5 st redigerade bilder 

– Kostnadsfri ombokning

– Fotoguide: Inför er fotografering

– Webbgalleri för urval med ca 30-40 bilder

– 1 st fine art print 30×40 cm

– Möjlighet att köpa till extra bilder.
(Prislistan följer med i guiden)

Pris: 3500 kr

MITT I NATUREN

FÖR ER SOM GILLAR NATUREN

Detta ingår:

– Fotografering 45 minuter

– Vacker fotoplats 
(Välj bland vatten, skog och berg)

– 5 st redigerade bilder 

– Kostnadsfri ombokning

– Fotoguide: Inför er fotografering

– Webbgalleri för urval med ca 30-40 bilder

– 1 st fine art print 30×40 cm

– Möjlighet att köpa till extra bilder. 
(Prislistan följer med i guiden).

Pris: 3500 kr

ALL IN ONE

FÖR ER SOM VILL HA ALLT – KOMBINERA UTANFÖR DIN DÖRR MED EN MITT I NATURENUPPELVELSE.

Detta ingår:

– Fotografering 1h 30 minuter

– 2 fotoplatser
(Stads och naturmiljö)

– 15 st redigerade bilder

– Kostnadsfri ombokning

– Fotoguide: Inför er fotografering

– Webbgalleri för urval med ca 40-60 bilder

– 2 st fine art print 30×40 cm

– Möjlighet att köpa till extra bilder. 
(Prislistan följer med i guiden)

Pris: 6500 kr

Skicka er bokningsförfrågan här:

fotograf i kiruna

Vem är jag?

JAG ÄR EN GLAD TJEJ SOM ÄLSKAR LIVET OCH UTMANINGAR. NÄR JAG INTE FOTAR SÅ TRÄNAR JAG CROSSFIT DÄR JAG FÖRSÖKER BEMÄSTRA DIVERSE LYFT OCH GYMNASTISKA ÖVNINGAR. 2019 TÄVLADE JAG  I MIN FÖRSTA STORA TÄVLING TILLSAMMANS MED MICKE I FITNESSFESTIVALEN I STOCKHOLM. UTÖVER TRÄNING GILLAR JAG ATT RESA OCH VARA UTE I NATUREN, UPPTÄCKA NYA PLATSER OCH TRÄFFA NYA MÄNNISKOR.

10 fakta om mig:

– Numera bosatt i Kiruna efter att ha bott i Umeå i 10 år 
– Från Piteå/Hortlax ursprungligen
– Är yngst av 3 syskon
– Fotat ett bröllop i Sydney, Australien under en 5 månaders backpackers resa.
– Dricker inte kaffe, men älskar te
– Gillar ordvitsar och dåliga pappaskämt
– Har besökt 18 olika länder men kvar på min lista av drömresemål återstår Island och Peru (Machu Picchu)
– Har magisterexamen i mediadesign.
– När jag var liten ville jag bli frisör precis som min moster Gerd.
– Har extremt tjockt hår och får ofta ont i huvudet och blir lite stel i nacken om jag har det uppsatt för länge. 

Är detta du?

HAR DU MASSOR MED BILDER PÅ TELEFONEN MEN NÄSTAN INGA BILDER UPPE PÅ VÄGGARNA ELLER I RIKTIGA FOTOALBUM? ÄR DE FLESTA BILDERNA BARA PÅ DITT/DINA BARN OCH INGA BILDER PÅ HELA FAMILJEN TILLSAMMAS, FÖRUTOM DEN OBLIGATORISKA SELFIEN? 

Kanske har ni funderat på en familjefotografering, kanske inte. Varför lägga pengarna på en fotografering när man kan fota själv? Tänk så här istället; Du investerar i en värdefull, mysig och rolig upplevelse tillsammans med din familj som alltid kommer att finnas kvar. Minnen ni kan rama in och hänga upp på väggen i sovrummet, eller göra ett eget fotoalbum av. Minnen som inte bara hamnar någonstans i telefonen och glöms bort. 

lakehouse
barn på en filt

Vanliga frågor & svar

När bokningen är klar och dagen för fotograferingen är här, så möts vi upp på den plats vi kommit överens om och börjar vår fotograferingssession. 

Vi varierar med lite olika bilder, jag kommer backa och ta lite längre ifrån, jag kommer komma närmare för lite mer genuina bilder och beroende på underlag så gillar jag att även ta några sittande bilder tillsammans, då det ofta känns bättre och tryggare att sitta ner. Sen avslutningvis kanske vi tar lite roliga och lekfulla bilder.

Efter fotograferingen är det tack och hej och sen kommer ni att få ett mail av mig när era bilder är klara med en länk till ert urvals galleri, där ni väljer ut era favoriter. När slutfakturan sen är betald så får ni tillgång till era bilder för nedladdning och jag skickar efter er förstoring till mitt labb. Sen efter lite drygt en vecka kommer förstoringen hem till er via posten. Så då är det bara inhandla en ram och hänga upp den på väggen så alla kan se den!

För att skicka er förfrågan fyller ni i mitt bokningsformulär. Där kan ni beskriva vem ni är och hur ni tänker kring er fotografering och vad som är viktigast just för er. 

När jag fått in er bokningsförfrågan, så kollar jag upp om önskat datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning som jag håller i 7 dagar. Jag skickar även en bokningsfaktura till er på 50% av paketet. Detta fungerar som en deposition för att garantera ert bokade datum och är inte återbetalningsbar.

När bokningen är klar kommer ni att få tillgång till en PDF-guide där det står massor med information och tips inför er fotografering, men skulle det vara några som helst funderingar eller frågor, tveka inte att höra av er! Jag finns här för er hela vägen från bokning till leverans.

Bokningsfaktura är en deposition för att garantera ert bokade datum och en avgift som täcker upp mina kostnader fram tills fotograferingen. Exempel på kostnader är:

Administrativt arbete d.v.s allt som rör er bokning, svara på mail och skicka all information gällande er bokning, fakturering m.m.

Reka fotoplatser. Jag åker alltid ut och tittar till platserna vi ska fotografera på innan för att kolla så allt ser bra ut. 

Urvalet med era bilder leveras ca 1 vecka efter fotograferingen via ett online galleri. När ni valt ut era bilder och slutfakturan är betald så öppnas galleriet upp så att ni kan ladda ner era bilder både högupplöst format (för framkallning) och webbupplöst format (för sociala medier.)

Ja det kan man! Efter fotograferingen får ni tillgång till ett webbgalleri med era utvalda bilder för urval, ca 30 bilder beroende på paket.

Genom att hjärtmarkera era favoriter så skapar ni en “favoritlista” som jag får tillgång till. Har ni valt ut fler bilder än de som redan är inkluderade i ert paket så hamnar avgiften för de extra bilderna på er slutfaktura. 

10 bilder (alltså 5 st extra) kostar 1 100 kr. 

Hela prislistan får ni i samband med er bokning. 

Det finns ingenting som är så svårt som att klä sig inför en fotografering. Men det är inte mer komplicerat än att ni ska välja kläder som ni känner er varma och bekväma i. Är det kallt ute, tänk lager på lager istället för en stor tjock vinterjacka och när det kommer till färger så rekommenderar jag att tänka i färgskala. Undvik starka färger och stora tryck då ögonen dras till dessa och tar alldeles för mycket fokus av bilden. Samma gäller smala ränder, rutigt och allt för plottriga mönster. 

Skulle det vara väldigt dåligt väder den dagen vi ska fotografera, så bokar vi bara om till ett nytt datum utan extra kostnad. Vi hörs alltid av dagen innan för att stämma av väderleksrapporten.

Skulle någon utav oss bli sjuk, så bokar vi bara om till ett nytt datum utan extra kostnad.

Alla bilder fotograferas utomhus. Skulle coronasituationen ändras så finns möjlighet att ta bilder inomhus, men för tillfället så sker allting utomhus. Både för er och min säkerhet.

Jag vet att det kan kännas obekvämt att stå framför kameran. Jag själv tycker det är jättejobbigt! Man vet liksom inte vad man ska göra med sig själv, om det man gör ser bra ut o.s.v. 

Så därför kommer jag berätta hur ni ska göra, var ni ska hålla händerna så ni behöver inte tänka på det. Mitt jobb är att få er så avslappnade som möjligt så att ni har så roligt som möjligt. 

Är man väldigt frusen av sig så har jag små värmekuddar som man kan fästa under kläderna eller hålla i händerna som hjälper er att hålla värmen. 

Tänk även att klä er enligt lager på lager principen och att det är väldigt fint med mysiga stickade tröjor, mössa och vantar på vintern. Så ni kan med fördel klä er varmt. 

Fotoguiden är ett pdf dokument där det står massor med information och tips som är bra att tänka på inför er fotografering, bland annat vad man ska tänka på när det gäller färger och kläder.

Fotopaketet “Utanför din dörr” är ett nytt koncept jag arbetat fram för att passa er som inte har lika mycket tid över i vardagen eller som kanske inte har tillgång till egen bil, men som ändå önskar att ni hade fina bilder. Jag kommer till er och vi håller oss utomhus i närheten av ert hus eller lägenhet.

Här finns en länk till ett pinterest galleri som visar fler exempel på hur det kan se ut: 
https://pin.it/V8t8zSU

ER INVESTERING

VÄLJ DET PAKET SOM PASSAR ER BÄST! BOKNINGSFORMULÄRET HITTAR NI LÄNGRE NER.

UTANFÖR DIN DÖRR

FÖR ER SOM ÄR LITE MER HEMMAKÄR

Detta ingår:

– Fotografering 45 minuter 

– Fin fotoplats i närheten av där ni bor 
(Stads & parkmiljö)

– 5 st redigerade bilder 

– Kostnadsfri ombokning

– Fotoguide: Inför er fotografering

– Webbgalleri för urval med ca 30-40 bilder

– 1 st fine art print 30×40 cm

– Möjlighet att köpa till extra bilder.
(Prislistan följer med i guiden)

Pris: 3500 kr

mother and me

MITT I NATUREN

FÖR ER SOM GILLAR NATUREN

Detta ingår:

– Fotografering 45 minuter

– Vacker fotoplats 
(Välj bland vatten, skog och berg)

– 5 st redigerade bilder 

– Kostnadsfri ombokning

– Fotoguide: Inför er fotografering

– Webbgalleri för urval med ca 30-40 bilder

– 1 st fine art print 30×40 cm

– Möjlighet att köpa till extra bilder. 
(Prislistan följer med i guiden).

Pris: 3500 kr

ALL IN ONE

FÖR ER SOM VILL HA ALLT – KOMBINERA UTANFÖR DIN DÖRR MED EN MITT I NATURENUPPELVELSE.

Detta ingår:

– Fotografering 1h 30 minuter

– 2 fotoplatser
(Stads och naturmiljö)

– 15 st redigerade bilder

– Kostnadsfri ombokning

– Fotoguide: Inför er fotografering

– Webbgalleri för urval med ca 40-60 bilder

– 2 st fine art print 30×40 cm

– Möjlighet att köpa till extra bilder. 
(Prislistan följer med i guiden)

Pris: 6500 kr

mother and me

Skicka er bokningsförfrågan här: