Familjefotografering

mamma leker med sitt barn

MOTHER AND ME/DADDY AND ME

Som fotograf vet jag att det kan vara svårt att få med hela eller delar av familjen på bild. Jag hjälper er att få vackra bilder på er familj. 

Vi bestämmer en plats där vi möts upp och där fokuserar jag på att försöka fånga er och ert barn i sitt naturliga jag. Jag utforskar ljus och vinklar beroende på vart ditt barn befinner sig och jag vill aldrig tvinga barnet till att agera på ett visst sätt som inte känns naturligt. 

HUR VILL NI SE TILLBAKA PÅ 2020 OCH MINNAS ERA BILDER?

Jag tror att alla föräldrar kan hålla med om att tiden bara springer iväg när barnen är små, och det är så lätt att tänka att “vi tar det sen”.  

Visste du att genom att ha bilder på dig och dina barn stärker deras självkänsla? När barnet ser sig själv tillsammans med er så känner de sig älskade och bekräftade. Så ännu en anledning att ta tag i de där bilderna, herregud det är ju snart sommar!

mor och dotter med rosa mössa

ALLT I ETT PAKET

Eftersom jag vet att man som förälder inte har jätte mycket tid över så har jag valt att göra det superenkelt för er!  Ett paket som innehåller era 5 bästa bilder och en fine art förstoring som ni direkt kan rama in och hänga upp, då jag vet att det annars inte brukar bli av direkt.  

Ni väljer bilder genom ett online galleri där ni i lugn och ro kan sitta hemma i soffan och bestämma vilka bilder ni önskar. 

Fotografera barn

Det mest effektiva sättet att fotografera barn på är att försöka få barnen att känna att det leker en lek och om man dessutom utgår ifrån att allt kan hända så brukar det i regel bli bra. Barn känner ofta av press och stress hos föräldrar, så därför är mitt råd att inte sätta ribban för högt. Försök slappna av och ha roligt tillsammans under er familjefotografering. Då brukar bilderna komma av sig självt.

fotograf med kamera

Om mig

Mina vänner beskriver mig som väldigt glad, positiv, och full av energi och det tycker jag stämmer väldigt bra. Jag vill alltid skapa en positiv atmosfär runt omkring mig genom att vara öppen, social och bra på att inspirera andra. Jag älskar att busa med barn och låter dom gärna vara med och “hjälpa” till när vi fotograferar om de är intresserade. 

MIN STIL
Jag har en ljus bildstil med en förkärlek till motljus. Jag fotograferar det mesta utomhus och är väldigt petigt med mina platser och letar alltid efter det bästa ljuset och när det kommer till posering föredrar jag avslappnade och naturliga poser. 

citattecken
"Finns mycket gott jag skulle kunna skriva om Hanna men för att korta ner det hela på tre ord så skulle jag nog säga att hon är trygg, lugn och har ett kundbemötande utöver det vanliga"
Lena & Johan
citattecken
"Finns mycket gott jag skulle kunna skriva om Hanna men för att korta ner det hela på tre ord så skulle jag nog säga att hon är trygg, lugn och har ett kundbemötande utöver det vanliga"
Lena & Johan
Frida&Gustav07-webb

Platser & väder

När vi bestämt ett datum för er familjefotografering så väljer vi också ut en plats. Jag är väldigt noggrann när det kommer till mina platser då jag vill att miljön och ljuset ska bli så bra som möjligt och jag rekommenderar olika platser där jag vet att ni kommer få så fina bilder som möjligt. 

Det jag tittar på när jag väljer ut platser är att bakgrunden ska vara neutral, inga starka färger eller störande objekt. Beiga vasstrån, en neutral vägg, stränder eller ängar med högt gräs är bra. 

VAD GÖR VI OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?
Om det skulle vara mulet väder, regn eller snö när vi ska fotografera så bokar vi alltid om till ett nytt datum. Att boka om kostar ingenting och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. 

Vi hörs alltid av dagen innan för att stämma av hur väderprognosen ser ut. Lite sol och moln funkar väldigt bra om vi ska fotografera på en strand men ska vi vara i skogsmiljö behöver det vara lite mer blå himmel för att vi ska få till det fina ljuset i bilderna.

Vilken tid på dygnet bör man fotografera?

Att ta bilder på sina barn kan vara en utmaning på många vis eftersom barnen inte biter ihop på samma sätt som vuxna, utan blir trötta eller tappar lusten och då är det inte så mycket att göra åt saken. 

Så se till att boka in en tid som passar barnets mat och sovklocka. Hungriga och trötta barn brukar sällan vara sammarbetsvilliga. Boka hellre en tid då barnet/barnen är utvilade och har nyätit som t.ex. efter frukost/lunch eller sovvilan, då brukar barnen ha mer energi. 

barn i höstlöv
mamma med dotter i fina rosa mössor

Kläder

Vad ska man ha på sig? Ett vanligt misstag är att man väljer kläder med mönster, tryck eller ränder vilket mest tar bort fokus från barnet.

Välj istället ljusa och enfärgade kläder och tänk gärna samma färgskala om ni till exempel ska ta syskonbilder eller bilder på hela familjen. 

Skicka gärna bilder om ni vill ha hjälp med att välja kläder inför fotograferingen.

Skicka en bokningsförfrågan

För att vara säker på att hinna boka in en tid för familjefotografering, så är det bra att boka i tid. Tänk på att sommaren är högsäsong för oss fotografer och tiderna försvinner snabbt. 

HUR BOKAR VI?
För att skicka en förfrågan fyller ni i mitt bokningsformulär längre ner på denna sida. Där kan ni beskriva vem ni är vad som är viktigast just för er. Ju mer ni fyller i och berättar desto bättre.

Jag som fotograf vill lära känna er lite grann, så jag kan ge er en personlig och mysig fotografering anpassad efter era önskemål. Jag vill att ni ska se på er familjefotografering som en stund där ni slipper tänka på alla måsten och bara kan ha roligt tillsammans. 

Frida&Gustav18-webb
flatlay office pink

Bokning

Så roligt med familjefotografering!
När jag fått in er bokningsförfrågan via mitt formulär, så kollar jag upp om ert önskade datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning det datumet. Ca 1 vecka innan fotograferingen kommer jag att skicka ut fakturan och den ska vara betald innan ni får tillgång till era bilder för nedladdning.  

Inför er familjefotografering

När familjefotograferingen är inbokad börjar jag planera mer ingående inför er fotografering och vi kommer gå igenom era önskemål.

Dagarna innan fotograferingen kommer jag att åka runt och kolla till platserna vi ska fotografera på, för att kolla ljuset och så att allt ser bra ut på platsen. Det kan nämligen skilja sig en hel del från vecka till vecka beroende på årstider och hur solen rör sig. Dagen innan har vi även en avstämning om hur vädret ser ut och ska det vara dåligt väder så bokar vi om fotograferingen utan extra kostnad, för att jag vill att ni ska få så fina bilder som möjligt. 

ettåring på isen
barn på en bobbycar

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen redigerar jag utvalda bilder ca 20-30 stycken och skickar till er via ett online galleri ca 1 vecka efter fotograferingen. Ni väljer ut vilka bilder ni önskar genom att hjärtmarkera bilderna.

Bilderna du valt ut kommer du att få både i print- och webbupplösning. Webbilderna passar perfekt att använda på sociala medier och printbilderna för egna framkallningar. 

Ni får använda bilderna fritt, vilket betyder att du får framkalla hur många bilder du vill och du får publicera på internet och i tidningar. Jag blir jätteglad om ni anger: “Fotograf Hanna Lundström” eller att ni taggar “fotografieravhanna” på instagram/facebook. Ni får dock inte ändra på bilderna, gäller även filter på instagram och du får inte använda bilderna i kommersiellt bruk utan min tillåtelse.

Jag älskar att visa upp bilder från er fotografering på min instagram, facebook och hemsida, men jag frågar alltid dig innan och det är frivilligt 🙂 

Investeringsguide

Här nedanför hittar du mitt paket för familjefotografering och du hittar mitt 
bokningsformulär längst ned på sidan. Där fyller ni i era uppgifter och ju mer ni fyller i desto bättre för att 
jag ska kunna börja planera fotograferingen.

Busig familjefotografering

  • CA 45 MINUTER FAMILJEFOTOGRAFERING

Vi fotograferar fina och busiga bilder på er familj..

  • 1 FOTOPLATS
  • KOSTNADS FRI OMBOKNING

Vid dåligt väder bokar vi om tiden, självklart utan kostnad.

  • 5 ST REDIGERADE BILDER

Era bilder levereras till er via ett online galleri där ni kan se och välja ut de bilder ni önskar i lugn och ro. När ni sedan valt ut era favoritbilder så får ni tillgång till era fullt högupplösta och redigerade bilder. Önskas fler bilder kan ni välja till det i efterhand till ett förmånligt pris.

  • FÖRSTORING 30X40 CM

I detta paket ingår en förstoring i storlek 30×40 cm. En så kallad fine art print. 

3 500 kr

Skicka din bokningsförfrågan

Så roligt att du vill boka en familjefotografering! Fyll i formuläret nedan så återkommer jag inom 2 arbetsdagar.

APRIL-MAJ 2020
60%
JUNI-AUGUSTI 2020
20%