gravidfotografering i Piteå

Gravidfotografering

gravid tjej bland vasstrå

AVSLAPPNADE & NATURLIGA POSER

De flesta jag fotograferar är nervösa och ovana att stå framför kameran. Jag kommer att berätta hur ni ska stå. Jag kommer att ta några bilder, backa och ta lite längre ifrån, komma närmare och ta några närbilder. 

Är din partner med så kommer ni att få kramas och skratta mycket under fotograferingen och jag vill att ni ska känna er avslappnade och ha en mysig stund tillsammans.

gravidfotograf piteå

VACKRA FOTOPLATSER

Har ni några platser som känns extra viktiga för er? Kanske har ni något smultronställe i närheten av där ni bor? När ni tänker era gravidbilder – vad känner ni då? 

Jag känner till många vackra platser där jag vet att ni kommer att få bra bilder och jag har även full koll på vad man ska leta efter när det kommer till den perfekta fotoplatsen, så oroa er inte om ni inte riktigt vet vart ni vill fotograferas, vi löser det tillsammans.

gravidfotograf piteå

KLÄDER

Jag vet att man kanske inte alltid vill köpa en ny klänning enbart för en fotografering, därför har jag ett urval av vackra klänningar till utlåning från storlek small-large. 

 På dagen vi ska fotas så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar. Vill man fotograferas i olika klänningar och kjolar går det jättebra!

gravid kvinna i rosa klänning

En värdefull investering

Vad roligt att du är intresserad av att boka en gravidfotografering hos mig! Gravidfotografering är bland det roligaste jag vet och jag älskar att föreviga denna tid! Lite längre ner kan du läsa om hur en gravidfotografering hos mig går till.

NÄR SKA JAG BOKA FOTOGRAFERING?
Jag brukar rekommendera att vi fotograferar när du är i vecka 28-35. Alla är vi olika och du får bestämma tid beroende på hur du mår och vilken vecka som passar dig bäst. För att garantera en fotografering är det bra att kontakta mig när du är i vecka 20. 

rosa gravidklänning
Baggböle gravidfoto uppifrån
"Bokade både gravid- och newbornfotografering och vi är sååå nöjda! Hanna får en att känna sig avslappnad under fotograferingen och kommer med bra idéer för poseringar och platser.

Jag fotograferades på vintern i endast klänning men det var inte alls så farligt kallt som jag trott då Hanna fäster värmekuddar under klänningen. Hon har också flera fina klänningar som man får låna vilket är toppen, så man själv slipper köpa det endast för en fotografering.

Vi rekommenderar starkt Hanna då vi är supernöjd med både bilder och fotosessionerna! 👍"
gravidfotografering-par-vinter
Frida & Jens
gravidfotografering umeå
självporträtt

Om mig

Jag heter Hanna och jag är född och uppvuxen i Piteå, men bor numera i Umeå. Som person är jag väldigt glad och sprallig. Jag tjuter ibland till av lycka när jag får fina bilder och skulle det vara motljus under fotograferingen får ni nästan räkna med ett vackert glädjeskutt. När jag fotograferar är jag väldigt uppmärksam, har koll på detaljer och kan bjuda på mig själv. Jag är förberedd på allt och väljer att se lösningar när andra ser problem. Har ni en rolig idé så gör jag mitt absolut bästa för att lösa det.

MIN STIL
Jag har en färgglad bildstil med en förkärlek till motljus. Jag fotograferar det mesta utomhus och är väldigt petigt med mina platser. Jag letar alltid efter det bästa ljuset och föredrar avslappnade och naturliga poser. Jag älskar även känslan i svartvita bilder, därför levererar jag ofta några svartvita kopior av utvalda bilder.

gravidfoto med häst
När vi gick därifrån var det bara med ett leende på läpparna! Exakt en sån fotografering man bara njuter av!! Tack Fotografier av Hanna för att du fotade oss idag. Inte första och absolut inte sista gången vi fotar oss med dig
Gravidfoto i motljus
Madeleine och Martin

Platser & väder

När vi bestämt ett datum för gravidfotograferingen så väljer vi också ut en plats för fotograferingen. Jag är väldigt noggrann när det kommer till mina platser då jag vill att miljön och ljuset ska bli så bra som möjligt. Jag rekommenderar olika platser där jag vet att du kommer få så fina bilder som möjligt. Det jag tittar på när jag väljer ut platser är att bakgrunden ska vara neutral, inga starka färger eller störande objekt. Beiga vasstrån, stränder eller ängar med högt gräs är bra. Vi vill undvika mörka skogar och stadsmiljöer. 

VAD GÖR VI OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?
Om det skulle vara mulet väder eller regn när vi ska fotografera så bokar vi alltid om till ett nytt datum. Att boka om kostar ingenting och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Vi hörs alltid av dagen innan för att stämma av hur väderprognosen ser ut. Lite sol och moln funkar väldigt bra om vi ska fotografera på en strand men ska vi vara i skogsmiljö behöver det vara lite mer blå himmel för att vi ska få till det fina ljuset i bilderna.

gravidfotograf piteå
gravidfotograf piteå

Poser

De flesta jag fotograferar är nervösa och ovana att stå framför kameran. Jag kommer att berätta hur du ska stå. Jag kommer att ta några bilder, backa och ta lite längre ifrån, komma närmare och ta närbilder.

Vi kommer variera mellan stående och sittande bilder. Händerna kan du hålla under magen eller en hand ovanpå och en hand under, vilket som blir väldigt fint. 

Du kan gärna variera vart du tittar, på magen, på mig, rakt fram eller åt sidan eller snett ner mot klänningen. 

Kläder

Jag förstår att man inte alltid vill köpa en gravidklänning för att ha en gång under en fotografering. Därför erbjuder jag ett litet utbud av vackra klänningar och tyllkjolar ni kan låna under fotograferingen.  

Vill du använda dina egna kläder går det givetvis jättebra, men tänk gärna på att ha ljusa och neutrala färger på kläderna. Mörka färger och stora mönster blir oftast inte så fint på bild p.g.a. kontrasterna i ljusa miljöer och motljus. Du får gärna skicka bilder till mig innan om du är osäker. 

På dagen vi ska fota så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar. Vill ni fotas i olika klänningar och kjolar går det jättebra. Andra ombytet sker vid fotoplatsen, antingen vid någon närliggande toalett eller i bilen funkar super bra.

gravid tjej bland löv rosa klänning
Gravidfoto i motljus

Vinterfotografering

Att fotografera gravidbilder under vintern blir så magiskt. Den vita snön och frosten på träden tillsammans med att solen är lite lägre ner under vinterhalvåret gör att det ofta blir väldigt fint. Många är rädd för kylan men det finns väldigt många hjälpmedel som underlättar och tjejerna jag fotograferade i januari när det var -16 grader ute sa efteråt att det inte var så farligt.

MEN HUR ÄR DET MÖJLIGT?
Jo, vi har en del knep för att du som fotograferas ska frysa så lite som möjligt under fotograferingen:

VÄRMEKUDDAR
Vi använder små värmekuddar i olika storlekar när det är kallt ute. Jag öppnar dom på morgonen, sedan placerar vi dem innanför din klänning och sparar några som du kan hålla i händerna. Dessa ovärderliga små kuddar värmer mer än du tror och de syns inte på bilderna.

VÄRMEPÅSE & PAUS
Jag har även en riskudde som vi värmer i micron innan fotograferingen. Den kan du sedan ha innanför din jacka till och från fotograferingen och i pauserna. Den håller dessutom din jacka varm under tiden som du fotograferas, så att du istället för en kall jacka kan ta på dig något varmt. Vi fotograferar i ca 10 minuter innan vi tar en paus för att värma oss. 

FLEECEFILT
För att du inte ska bli blöt och kall, så sitter du på en mjuk och varm fleecefilt.

Skicka en bokningsförfrågan

För att vara säker på att hinna boka in en tid för gravidfotografering, så är det bra att boka i tid. Tänk på att sommaren är högsäsong för oss fotografer och tiderna försvinner snabbt. 

HUR BOKAR VI?
För att skicka en förfrågan fyller ni i mitt bokningsformulär längre ner på denna sida. Där kan ni beskriva vilka ni är, hur ni tänker kring era gravidbilder och vad som är viktigast just för er. Ju mer ni fyller i och berättar desto bättre.

Jag som fotograf vill lära känna er lite grann, så jag kan ge er en personlig och mysig fotografering anpassad efter era önskemål. Jag vill att ni ska se på er gravidfotografering som en stund där ni bara kan slappna av och inte tänka på alla måsten innan bebis kommer.

Gravidfotograferingumeå-strand-hav-natur
gravid tjej bland vasstrå

Att tänka på

Ta gärna med en axelbandslös bh, gärna i någon ljus färg (beige eller vit) och diskreta underkläder. Har du ingen axelbandslös bh så viker vi bara ner banden om de skulle synas. 

SKOR
Skor syns oftast inte på bilderna, så ta gärna bekväma skor anpassade efter årstid. 

HÅR OCH SMINK
Välj hår och smink som du känner dig bekväm i. Jag brukar rekommendera att inte ha för mörk sminkning runt ögonen då det kan få ögonen att se väldigt små och skarpa ut i motljus. Ögonskugga och eyeliner går bra. 

Vad gäller håret så blir lockar väldigt fint på bild, men du ska givetvis ha det som du känner dig finast i. Vi kan ta med klämmor ifall håret skulle hamna i vägen för ditt ansikte. 

KLÄDER FÖR PARTNER OCH SYSKON
Vill din partner vara med på bilderna tänk på att hen bör ha ljusa och neutrala färger på sina kläder som passar till dina. Ni får gärna skicka bilder innan om ni vill ha tips. 

Gravidfotografering med djur

Det går givetvis jättebra att fotografera sig med sitt husdjur. Se bara till att planera in lite extra tid för fotograferingen då det kan dra ut lite på tiden. 

Önskar ni ha med djur på bilderna meddelar ni det till mig vid bokning och skicka gärna med en bild, så hinner jag förbereda mig och tänka ut ideer, fotoplatser, kläder osv som passar.

Under den här fotograferingen var vi utanför stallet och fotade Emily och Tecuila. Ibland behöver man inte åka långt för att hitta fina platser. 

gravidfoto med häst

Bokning

Grattis! SÅ roligt med gravidfotografering!
När jag fått in er bokningsförfrågan via mitt formulär, så kollar jag upp om ert önskade datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning det datumet. Jag skickar sedan mitt avtal till er som ni får läsa igenom och godkänna genom att skriva under och skicka tillbaka till mig. Ca 1 vecka innan fotograferingen kommer jag att skicka ut fakturan. Denna ska vara betald innan ni får tillgång till era bilder för nedladdning.  

Inför er gravidfotografering

När avtalet är påskrivet så är gravidfotograferingen inbokad och vi börjar planera mer ingående inför er fotografering. Ni kommer få tillgång till min guide med all information om er fotografering och även saker som är bra att tänka på för att underlätta fotograferingen. 

Vi kommer gå igenom dina önskemål och du kommer att kunna välja ut vilken klänning du vill ha på dig under fotograferingen.

Dagarna innan fotograferingen kommer jag att åka runt och kolla till platserna vi ska fotografera på, för att kolla ljuset och så att allt ser bra ut på platsen. Det kan nämligen skilja sig en hel del från vecka till vecka beroende på årstider och hur solen rör sig. Dagen innan har vi även en avstämning om hur vädret ser ut. Ska det vara dåligt väder så bokar vi om fotograferingen utan extra kostnad, och det är för att jag vill att ni ska få så fina bilder som möjligt. 

gravidfotografering-marja-vinter1

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen redigerar jag utvalda bilder ca 20-30 st och skickar till er via ett online galleri ca 1 vecka efter fotograferingen. Ni väljer ut vilka bilder ni önskar genom att hjärtmarkera bilderna.

Bilderna ni valt ut kommer ni att få både i print- och webbupplösning. Webbilderna passar perfekt att använda på sociala medier och printbilderna för egna framkallningar. 

Ni får använda bilderna fritt, vilket betyder att ni får framkalla hur många bilder ni vill, ni får publicera på internet och i tidningar. Jag blir jätteglad om ni anger: “Fotograf Hanna Lundström” eller att ni taggar “fotografieravhanna” på instagram/facebook. Ni får dock inte ändra på bilderna, gäller även filter på instagram och ni får inte använda bilderna i kommersiellt bruk utan min tillåtelse.

Jag älskar att visa upp bilder från er fotografering på min instagram, facebook och hemsida, men jag frågar alltid er innan och det är frivilligt 🙂 

gravidfotograf piteå
"Finns mycket gott jag skulle kunna skriva om Hanna men för att korta ner det hela på tre ord så skulle jag nog säga att hon är trygg, lugn och har ett kundbemötande utöver det vanliga"
Lena & Johan
Gravidfotografering i Baggböle Umeå

Investeringsguide

Här nedanför hittar ni mitt paket för gravidfotografering och ni hittar mitt 
bokningsformulär längst ned på sidan. Där fyller ni i era uppgifter och ju mer ni fyller i desto bättre för att 
jag ska kunna börja planera fotograferingen.

592A8401

Magisk vinterfotografering

  • CA 60 MINUTER GRAVIDFOTOGRAFERING

Vi fotograferar magiska gravidbilder på dig och eventuell partner & syskon i ett snöigt & frostigt winter wonderland.

  • 1-2 FOTOPLATSER
  • KOSTNADS FRI OMBOKNING

Vid dåligt väder bokar vi om tiden, självklart utan kostnad.

  • GRAVIDKLÄNNING
  • 5 ST REDIGERADE BILDER

Era bilder levereras till er via ett online galleri där ni kan se och välja ut de bilder ni önskar i lugn och ro. När ni sedan valt ut era favoritbilder så får ni tillgång till era fullt högupplösta och redigerade bilder. Önskas fler bilder kan ni välja till det i efterhand till ett förmånligt pris.

  • FÖRSTORING 30X40 CM

I detta paket ingår en förstoring i storlek 30×40 cm. En så kallad fine art print. Kvaliteten på utskrifterna är oslagsbara i både färg och skärpa samt har lång hållbarhet. Kvaliteten på pappret förstärker bilden och ger en känsla av lyx och exklusivitet.

  • VÄRMEPAKET

Varma filtar, varm dryck och värmepåsar. 

4 500 kr

Skicka din bokningsförfrågan

Så roligt att du vill boka en gravidfotografering! Fyll i formuläret nedan så återkommer jag inom 2 arbetsdagar. 

BF MARS-MAJ 2020 (foto Februari- april)
50%
BF JUNI-AUGUSTI 2020 (foto maj-juli)
14%

Vanliga frågor

Var jobbar du och utgår från?
Jag är bosatt i Umeå och utgår därifrån.

Var tas bilderna?
Jag fotar på plats därför jag älskar det naturliga och fina ljuset utomhus. Det är dessutom lättare att slappna av utomhus än i en studio.

Vi är rädd för att bilderna ska bli stela?
Många ser detta som ett problem med att fotograferas, men jag tar det i er takt och skojar bort det stela. Alla kan bli bra på bild!

Vad använder du för utrustning
Jag använder en Canon EOS 5D Mark III, plus en Canon EOS 7D som reservkamera. Jag använder mig utav ljusstarka objektiv, reflexskärmar och en bra blixt följer också med i kameraväskan.

Vad händer om din kameran går sönder?
Jag har alltid med mig en reservkamera ifall olyckan skulle vara framme.

Hamnar bilderna på din hemsida sen?
Vi skriver alltid avtal på hur bilderna får användas och övriga villkor.

Vad gör vi om det regnar när vi ska fotograferas?
Vid dåligt väder så bokar vi om.

Reseersättning
Inom Umeå kommun ingår alltid reseersättning i priset. Uppdrag utanför Umeå tillkommer en reseersättning på 40kr/mil. Uppdrag på annan ort där övernattning krävs tar jag ut traktamente.