fbpx

Gravidfotograf
i Kiruna.

gravidfotografering boho kiruna

VACKRA FOTOPLATSER

Har du några platser som känns extra viktig för dig? Kanske har du något smultronställe i närheten av där du bor? 

Jag känner till många vackra platser där jag vet att du kommer att få bra bilder och jag har även full koll på vad man ska leta efter när det kommer till den perfekta fotoplatsen, så oroa dig inte om du inte riktigt vet vart du vill fotograferas, vi löser det tillsammans.

lyxig gravidklänning från miiestilo

VAD SKA JAG HA PÅ MIG?

Jag vet att man kanske inte alltid vill köpa en ny klänning enbart för en fotografering, därför har jag ett urval av vackra klänningar till utlåning från storlek small-large. Ni kommer vid bokningstillfället att få tillgång till mitt onlinegalleri där ni kan se vad som finns och även välja ut vilka klänningar ni vill prova.

 På dagen vi ska fotas så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar och vill man fotograferas i olika klänningar går det jättebra!

gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN

Jag är väldigt lyhörd och jag gör allt jag kan för att du ska känna dig avslappnad och bekväm framför kameran. Jag kommer berätta hur du ska stå och vad du ska göra, så du behöver inte tänka på det. Jag kommer ge dig direktiv om vart du ska titta och vart du ska hålla händerna.

Är din partner med så kommer ni att få kramas och skratta mycket under er fotografering.

Vill du ha fina bilder på magen?

LÅT MIG FÖREVIGA DET STÖRSTA SOM HÄNDER I LIVET

Jag har en naturlig och dokumentär fotostil och fotograferar ögonblick när de händer, som ett stryk på kinden, en kram eller små viskningar i örat om din partner är med. Jag vill få dig att känna dig precis så vacker och stark som du är. 

Vill du föreviga din graviditet med magiska bilder mitt i naturen bland vatten, skog och berg? Vill du ha en fotograf som är personlig men samtidigt professionell och som brinner för att fota blivande mammor? Vill du att det ska vara avslappnat och naturligt men samtidigt superkul? Då har du kommit rätt!

fotograf i kiruna

“Gravidfotograferingen med Hanna var så otroligt rolig och Hanna fick mig att känna mig avslappnad och trygg. Jag behövde aldrig fundera över hur jag skulle stå eller var jag skulle titta, fick så bra instruktioner av Hanna hur jag skulle göra. Det kändes verkligen att jag var i händerna på ett proffs. Bilderna blev så fantastiska att jag knappt kan tror att det är jag själv på bilderna.”

– Marie 

gravidfotografering med bohemiskt tema vintertid i kiruna
vinterfotografering, gravid, kiruna

VINTERFOTOGRAFERING

Att fotografera gravidbilder under vintern blir så magiskt. Den vita snön och frosten på träden tillsammans med att solen är lite lägre ner under vinterhalvåret gör att det ofta blir väldigt fint. Många är rädd för kylan men det finns väldigt många hjälpmedel som underlättar.

VÄRMEKUDDAR
Vi använder små värmekuddar i olika storlekar när det är kallt ute. Jag öppnar dom på morgonen, sedan placerar vi dem innanför din klänning och sparar några som du kan hålla i händerna. Dessa små kuddar värmer mer än du tror och de syns inte på bilderna.

VÄRMEPÅSE & PAUS
Jag har även en riskudde som vi värmer i micron innan fotograferingen. Den kan du sedan ha innanför din jacka till och från fotograferingen och i pauserna. Den håller dessutom din jacka varm under tiden som du fotograferas, så att du istället för en kall jacka kan ta på dig något varmt. Vi fotograferar i ca 10 minuter innan vi tar en paus för att värma oss. 

FLEECEFILT
För att du inte ska bli blöt och kall, så sitter du på en mjuk och varm fleecefilt.

“Bokade både gravid- och newbornfotografering och vi är sååå nöjda! Hanna får en att känna sig avslappnad under fotograferingen och kommer med bra idéer för poseringar och platser.

Jag fotograferades på vintern i endast klänning men det var inte alls så  farligt kallt som jag trott eftersom Hanna fäster värmekuddar under klänningen. Hon har också flera fina klänningar som man får låna vilket är toppen, så man slipper köpa det endast för en fotografering.

Vi rekommenderar starkt Hanna då vi är supernöjda med både bilder och fotosessionerna!

– Frida & Jens

 

gravidfotografering vinter i Kiruna

PLATSER & VÄDER

Dagarna innan fotograferingen kommer jag att åka runt och kolla till platserna vi ska fotografera på, för att kolla ljuset och så att allt ser bra ut på platsen. Det kan nämligen skilja sig en hel del från vecka till vecka beroende på årstider och hur solen rör sig. Jag rekommenderar olika platser där jag vet att du kommer få så fina bilder som möjligt, men är även öppen för förslag om du själv känner att du har en favoritplats du vill vara på.

VAD GÖR VI OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?
Dagen innan fotograferingen har vi en avstämning om hur vädret ser ut och ska det vara dåligt väder så bokar vi alltid om till ett nytt datum. Att boka om kostar ingenting och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. 

KLÄDER

Jag förstår att man inte alltid vill köpa en klänning för att ha en gång under en gravidfotografering, så därför erbjuder jag ett utbud av vackra klänningar du kan låna under fotograferingen.  

Vill du använda dina egna kläder går det givetvis jättebra, men tänk gärna på att ha ljusa och neutrala färger på kläderna eftersom mörka färger och stora mönster oftast inte blir så fint på bild p.g.a. kontrasterna i ljusa miljöer och motljus. Du får gärna skicka bilder till mig innan om du är osäker. 

På dagen vi ska fota så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar. Vill du fotas i olika så går det jättebra, men det andra ombytet sker vid fotoplatsen, antingen vid någon närliggande toalett eller i bilen funkar super bra.

gravidklänning med paljetter och tyll
gravidfotografering med hatt och blommor i Kiruna

POSERING

Jag gillar naturliga poser som alla kan göra där vi varierar mellan stående och sittande bilder. Jag kommer att ta några bilder, backa och ta lite längre ifrån för att sedan komma närmare och ta närbilder.

Händerna kan du hålla under magen eller en hand ovanpå och en hand under, vilket som blir väldigt fint. 

Du kan gärna variera vart du tittar, på magen, på mig, rakt fram eller åt sidan eller snett ner mot klänningen. 

HUR BOKAR VI?

Först och främst vill jag bara säga grattis!

För att skicka er förfrågan fyller ni i mitt bokningsformulär längre ner på denna sida. Där kan du beskriva vem du är, hur du tänker kring din gravidfotografering och vad som är viktigast just för dig. 

När jag fått in din bokningsförfrågan, så kollar jag upp om önskat datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning som jag håller i 7 dagar. Jag skickar även en bokningsfaktura till er på 50% av paketet. Detta fungerar som en deposition för att garantera ert bokade datum och är inte återbetalningsbar, såvida det inte skulle hända något oförutsägbart som gör att du inte kommer kunna genomföra fotograferingen alls. Bokningen är bekräftad vid betald bokningsavgift.

 Skulle någon utav oss bli sjuk, eller att det är väldigt dåligt väder den dagen vi ska fotografera, så bokar vi bara om till ett nytt datum utan extra kostnad. 

När bokningen är klar kommer du att få tillgång till min gravidguide där det står massor med information och tips inför din fotografering, men skulle det vara några som helst funderingar eller frågor, tveka inte att höra av dig! Jag finns här för dig.

brudbukett

“Min gravidfotogafering med Hanna var en häftig upplevelse, mitt i vintern, uppe på ett berg, klädd i hennes fina klänning, magiskt! Allt kändes så naturligt, avslappnat och roligt. Och bilderna sen, såå fina” 🤩💃

– Eva

INVESTERINGSGUIDE.

gravidfotografering bland snöiga grenar i Kiruna

VINTER GRAVIDFOTOGRAFERING

– 1 TIMME FOTOGRAFERING

– VACKRA FOTOPLATSER

– KOSTNADSFRI OMBOKNING

– GUIDE: INFÖR DIN GRAVIDFOTOGRAFERING

– LÅN AV GRAVIDKLÄNNING

– 10 ST REDIGERADE BILDER

– WEBBGALLERI FÖR URVAL

– 1 ST FINE ART FÖRSTORING 30X40 CM

PRIS: 4 500 kr

SKICKA DIN BOKNINGSFÖRFRÅGAN HÄR.

Tillgängliga tider januari
3 tider kvar 50%
Tillgängliga tider februari
3 tider kvar 50%
Tillgängliga tider mars
4 tider kvar 25%
gravidfotografering vinter skog
fotograf i kiruna

Hej.

JAG FOTOGRAFERAR GRAVIDFOTON OAVSETT ÅRSTID

Jag heter Hanna Lundström och jag är en träningstokig fotograf som numera bor i Kiruna med min sambo. Som person är jag väldigt glad och positiv, gillar utmaningar och tycker det är avslappnande att vara ute i naturen. På min fritid hittar ni mig på gymmet där jag tränar crossfit 5 dagar i veckan. Dricker inte kaffe, men vad vore livet utan celcius & nocco? Jag är den som kan ligga i soffan en hel dag och sträck se serier samtidigt som jag kan bli rastlös av att inte ha något inplanerat. Men när jag väl hittat något roligt att göra, så kan jag sitta i flera timmar utan att märka det. Plötsligt kurrar magen och man inser att oj, jag har inte ätit någon lunch idag! 

Är detta du?

Har du någon gång tänkt tankar som “är jag verkligen så bra framför kameran ” eller kanske vet du inte vad du ska göra med händerna? Är det din första graviditet och du skulle gärna vilja ha fina bilder på magen?

Det är så lätt att tänka att jag tar det sen, men det här sen brukar aldrig bli av och det är synd tycker jag. Är du osäker på vad du ska ha på dig eller vad du ska göra på bilderna? Till dig vill jag bara säga, att det är ingen fara. Jag tar hand om dig, jag har klänningar som jag lånar ut ifall du inte har något fint att ha på dig. Jag kommer berätta hur du ska stå och vad du ska göra så du behöver inte tänka på det. Jag gör allt för att du ska känna dig avslappnad och inga stela “Kolla in i kameran nu” 

Jag har bara ett begränsat antal tider varje månad för att jag vill kunna ge dig en fin upplevelse och snabb leverans, eftersom jag vet att man alltid önskar bilderna så snabbt som möjligt efteråt. Jag får in många förfrågningar under vintern så vänta inte för länge med att boka.

gravidfotografering boho kiruna

“Hanna fick mig direkt att känna mig trygg framför kameran och hjälpte till med hur jag kunde stå och var jag skulle hålla händerna. Jag fick låna två vackra klänningar vilket var bra så jag inte behövde köpa nya just för fotograferingen. Det var verkligen en häftig upplevelse att bli fotad i vinterlandskapet och bilderna blev verkligen så fina och magiska! Jag rekommenderar verkligen Hanna som fotograf!”

– Rebecca

FAQ

Jag rekommenderar att ni hör av redan i vecka 20 för att vara säker på att få en tid. Bästa tiden för fotografering är generellt mellan vecka 25-35 beroende på hur magen växer och hur du mår.

Jag har aldrig varit tvungen att avboka en fotografering p.g.a. sjukdom. Jag blir väldigt sällan sjuk eller förkyld och det skulle krävas väldigt mycket för att jag skulle ställa in en fotografering. Kanske lite annorlunda nu med Corona, men skulle jag få minsta symtom skulle jag gå och testa mig för att vara på den säkra sidan. 

Och skulle det nu vara så att jag inte kan fotografera p.g.a. sjukdom, så bokar vi helt enkelt om tiden till en annan dag.

Ja självklart! Ni kan alltid lägga till fler bilder, köpa förstoringar eller album i efterhand. De väljer ni enkelt via mitt online galleri. Priser för extra bilder får ni i samband med att ni får länken till ert urvalsgalleri.

Jag fotar på plats därför jag älskar det naturliga och fina ljuset utomhus. Det är dessutom lättare att slappna av utomhus än i en studio. Men skulle det nu vara pissväder och vi inte kan boka om, så hittar vi en plats inomhus som fungerar.

Dagen innan fotograferingen har vi en avstämning om hur vädret ser ut och ska det vara dåligt väder så bokar vi alltid om till ett nytt datum. Att boka om kostar ingenting och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. 

Ja, men beroende på avstånd tar jag i vissa fall ut reseersättning, så vida jag inte är på plats redan eller kan kombinera det med att jag likaså ska åka hem till Piteå/Luleå/Umeå t.ex.

Uppdrag på annan ort där övernattning krävs tar jag ut traktamente och reseersättning ligger på 40 kr/mil för att täcka upp slitage på bilen, drivmedelskostnader och körtid. 

Jag innehar F-skatt sedel och alla mina priser är inkl.moms. En bokningsfaktura på 50% av paketet skickas ut i samband med bokningen och den garanterar datumet och återbetalas ej. Slutfakturan betalas sen i samband med er bildleverans. All betalning sker via faktura. 

Skulle ni behöva skjuta på er fotografering p.g.a. corona eller andra komplikationer så står bokningen kvar och vi bokar helt enkelt om till ett nytt datum. Skulle något mot förmodan hända så att du inte alls kommer att kunna genomföra en fotografering, så kan bokningsavgiften betalas tillbaka, alternativt bytas ut mot en familjefotografering lite längre fram. 

Jag sparar enbart nödvändiga uppgifter för att kunna genomföra ert uppdrag och leverera era bilder. Ni kan när ni vill efter fotograferingen be mig radera dessa uppgifter, så sparar jag enbart det som behövs för bokföring enligt lag.

gravidklännig, gravidmage, blommor, kiruna

“Så glad och tacksam över min fotografering med Hanna, så fantastisk duktig och fick mig verkligen att känna mig trygg under hela tiden vi var ute och fotade. Direkt vi träffades så kände jag mig så avslappnad och var en så rolig dag. Något jag vill göra om i framtiden då även bilderna också blev magiska. Kände mig verkligen som en prinsessa för en dag. Och dom vackra klänningarna man fick välja mellan. Så nöjd

– Hanna

INVESTERINGSGUIDE.

gravidfotografering bland snöiga grenar i Kiruna

VINTER GRAVIDFOTOGRAFERING

– 1 TIMME FOTOGRAFERING

– 1-2 VACKRA FOTOPLATSER

– KOSTNADSFRI OMBOKNING

– GUIDE: INFÖR DIN GRAVIDFOTOGRAFERING

– 1-2 VACKRA GRAVIDKLÄNNINGAR TILL UTLÅNING

– 5 ST REDIGERADE BILDER

– 1 ST FINE ART FÖRSTORING 30X40 CM

PRIS: 3 000 kr

SKICKA DIN BOKNINGSFÖRFRÅGAN HÄR.

Tillgängliga tider 2020
2 tider kvar 2020 95%
Tillgängliga tider januari 2021
4 tider kvar 78%