fbpx
gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

Gravidfotografering Kiruna

gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

AVSLAPPNAT & NATURLIGT

De flesta som bokar en gravidfotografering är nervösa och ovana att stå framför kameran, så därför kommer jag att berätta hur du ska stå och vart du ska titta, så du behöver inte tänka på det.

Är din partner med så kommer ni att få kramas och skratta mycket under er fotografering och jag vill att ni ska känna er avslappnade och ha en mysig stund tillsammans.

Gravidtjej i rosa klänning uppe på en kulle med utiskt över skog och berg

VACKRA FOTOPLATSER

Har du några platser som känns extra viktig för dig? Kanske har du något smultronställe i närheten av där du bor? 

Jag känner till många vackra platser där jag vet att du kommer att få bra bilder och jag har även full koll på vad man ska leta efter när det kommer till den perfekta fotoplatsen, så oroa dig inte om du inte riktigt vet vart du vill fotograferas, vi löser det tillsammans.

Gravid tjej som tittar ner mot sin klänning och mage utomhus på vintern.

KLÄDER

Jag vet att man kanske inte alltid vill köpa en ny klänning enbart för en fotografering, därför har jag ett urval av vackra klänningar till utlåning från storlek small-large. 

 På dagen vi ska fotas så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar och vill man fotograferas i olika klänningar går det jättebra!

referens
gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå
fotograf med kamera

Om mig

Mina vänner beskriver mig som väldigt glad, positiv, driven och full av energi och det tycker jag stämmer väldigt bra. Jag vill alltid skapa en positiv atmosfär runt omkring mig genom att vara öppen, social och bra på att inspirera andra. Jag tar mig an utmaningar med stor glädje och vill alltid göra mitt bästa. Jag tjuter ibland till av lycka när jag får fina bilder och skulle det vara motljus under fotograferingen får ni nästan räkna med ett vackert glädjeskutt. Jag tränar crossfit på fritiden som är en rolig sport, där fokus ligger på prestation och gemenskap. Det gillar jag. 

MIN STIL
Jag har en ljus bildstil med en förkärlek till motljus. Jag fotograferar det mesta utomhus och är väldigt petigt med mina platser och letar alltid efter det bästa ljuset och när det kommer till posering föredrar jag avslappnade och naturliga poser. 

fotografier av hanna - referens
gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

Platser & väder

När vi bestämt ett datum för gravidfotograferingen så väljer vi också ut en plats för fotograferingen. Jag är väldigt noggrann när det kommer till mina platser då jag vill att miljön och ljuset ska bli så bra som möjligt och jag rekommenderar olika platser där jag vet att du kommer få så fina bilder som möjligt. 

VAD GÖR VI OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?
Om det skulle vara mulet väder, regn eller snö när vi ska fotografera så bokar vi alltid om till ett nytt datum. Att boka om kostar ingenting och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. 

Vi hörs alltid av dagen innan för att stämma av hur väderprognosen ser ut. Lite sol och moln funkar väldigt bra om vi ska fotografera på en strand men ska vi vara i skogsmiljö behöver det vara lite mer blå himmel för att vi ska få till det fina ljuset i bilderna.

gravidtjej ute i naturen
gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

Poser

Jag gillar naturliga poser som alla kan göra där vi varierar mellan stående och sittande bilder. Jag kommer att ta några bilder, backa och ta lite längre ifrån för att sedan komma närmare och ta närbilder.

Händerna kan du hålla under magen eller en hand ovanpå och en hand under, vilket som blir väldigt fint. 

Du kan gärna variera vart du tittar, på magen, på mig, rakt fram eller åt sidan eller snett ner mot klänningen. 

gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

Kläder

Jag förstår att man inte alltid vill köpa en klänning för att ha en gång under en gravidfotografering, så därför erbjuder jag ett litet utbud av vackra klänningar och tyllkjolar du kan låna under fotograferingen.  

Vill du använda dina egna kläder går det givetvis jättebra, men tänk gärna på att ha ljusa och neutrala färger på kläderna eftersom mörka färger och stora mönster oftast inte blir så fint på bild p.g.a. kontrasterna i ljusa miljöer och motljus. Du får gärna skicka bilder till mig innan om du är osäker. 

På dagen vi ska fota så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar. Vill du fotas i olika klänningar så går det jättebra, men det andra ombytet sker vid fotoplatsen, antingen vid någon närliggande toalett eller i bilen funkar super bra.

Exempel på några utav mina klänningar ser du här 🙂

Gravidtjej i paljettklänning i vinterlandskap

Vinterfotografering

Att fotografera gravidbilder under vintern blir så magiskt. Den vita snön och frosten på träden tillsammans med att solen är lite lägre ner under vinterhalvåret gör att det ofta blir väldigt fint. Många är rädd för kylan men det finns väldigt många hjälpmedel som underlättar.

VÄRMEKUDDAR
Vi använder små värmekuddar i olika storlekar när det är kallt ute. Jag öppnar dom på morgonen, sedan placerar vi dem innanför din klänning och sparar några som du kan hålla i händerna. Dessa små kuddar värmer mer än du tror och de syns inte på bilderna.

VÄRMEPÅSE & PAUS
Jag har även en riskudde som vi värmer i micron innan fotograferingen. Den kan du sedan ha innanför din jacka till och från fotograferingen och i pauserna. Den håller dessutom din jacka varm under tiden som du fotograferas, så att du istället för en kall jacka kan ta på dig något varmt. Vi fotograferar i ca 10 minuter innan vi tar en paus för att värma oss. 

FLEECEFILT
För att du inte ska bli blöt och kall, så sitter du på en mjuk och varm fleecefilt.

fotografier av hanna - referens-rebecca
gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

Skicka en bokningsförfrågan

För att vara säker på att hinna boka in en tid för gravidfotografering, så är det bra att boka i tid. Tänk på att sommaren är högsäsong för oss fotografer och tiderna försvinner snabbt. 

HUR BOKAR VI?
För att skicka en förfrågan fyller du i mitt bokningsformulär längre ner på denna sida. Där kan du beskriva vem du är, hur du tänker kring dina gravidbilder och vad som är viktigast just för dig. Ju mer du fyller i och berättar desto bättre.

Jag som fotograf vill lära känna dig lite grann, så jag kan ge dig en personlig och mysig fotografering anpassad efter dina önskemål. Jag vill att du ska se på din gravidfotografering som en stund där du bara kan slappna av och inte tänka på alla måsten innan bebis kommer.

flatlay office pink

Bokning

När jag fått in er bokningsförfrågan via mitt formulär, så kollar jag upp om ert önskade datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning det datumet och skickar ut en bokningsfaktura på 50% av priset. Detta för att garantera er bokning. Den summan dras sedan av på er slutgiltiga faktura, som jag skickar ut i samband med fotograferingen.

Skulle något hända som gör att vi inte kan genomföra fotograferingen just den dagen, p.g.a dåligt väder, eller att jag eller ni blir sjuka, så bokar vi in ett nytt datum utan extra kostnad och skulle det bli andra komplikationer som gör att du inte kommer kunna genomföra fotograferingen alls så återbetalar jag bokningsavgiften.
(OBS, gäller endast gravidfotograferingar)

Inför er gravidfotografering

När gravidfotograferingen är inbokad börjar jag planera mer ingående inför din fotografering. Du kommer få tillgång till min guide med all information om din fotografering och även saker som är bra att tänka på för att underlätta fotograferingen. 

Vi kommer gå igenom dina önskemål och du kommer att kunna välja ut vilken klänning du vill ha på dig under fotograferingen.

Dagarna innan fotograferingen kommer jag att åka runt och kolla till platserna vi ska fotografera på, för att kolla ljuset och så att allt ser bra ut på platsen. Det kan nämligen skilja sig en hel del från vecka till vecka beroende på årstider och hur solen rör sig. Dagen innan har vi även en avstämning om hur vädret ser ut och ska det vara dåligt väder så bokar vi om fotograferingen utan extra kostnad, för att jag vill att du ska få så fina bilder som möjligt. 

gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå
fotografier av hanna -referens-hannafors

Investeringsguide

Här nedanför hittar du mitt paket för gravidfotografering och du hittar mitt 
bokningsformulär längst ned på sidan. Där fyller du i dina uppgifter och ju mer du fyller i desto bättre för att 
jag ska kunna börja planera fotograferingen.

gravidfotograf, fotograf, gravidfotografering, strand, bohemisk, blomsterkrans, fotografier av hanna, kiruna, piteå, umeå

Magisk gravidfotografering

  • 1 TIMME FOTOGRAFERING

Vi fotograferar magiska gravidbilder på dig och eventuell partner i vackra utomhusmiljöer.

  • 1-2 FOTOPLATSER
  • KOSTNADS FRI OMBOKNING

Vid dåligt väder bokar vi om tiden, självklart utan kostnad.

  • 1-2 VACKRA GRAVIDKLÄNNINGAR TILL UTLÅNING
  • 5 ST REDIGERADE BILDER

Ett urval på 30 bilder levereras till er via ett online galleri där ni kan se och välja ut de bilder ni önskar i lugn och ro. När ni sedan valt ut era favoritbilder så får ni tillgång till era fullt högupplösta och redigerade bilder. Önskas fler bilder kan ni välja till det i efterhand till ett förmånligt pris.

  • 1 ST FINE ART FÖRSTORING 30X40 CM

3 000 kr

Skicka din bokningsförfrågan

Så roligt att du vill boka en gravidfotografering! Fyll i formuläret nedan så återkommer jag inom 2 arbetsdagar.

September-Oktober
30%