Play Video

Gravidfotografering

gravid tjej bland vasstrå

AVSLAPPNADE & NATURLIGA POSER

De flesta som bokar en gravidfotografering är nervösa och ovana att stå framför kameran, så därför kommer jag att berätta hur du ska stå och vart du ska titta, så du behöver inte tänka på det.

Är din partner med så kommer ni att få kramas och skratta mycket under er fotografering och jag vill att ni ska känna er avslappnade och ha en mysig stund tillsammans.

Gravidtjej i rosa klänning uppe på en kulle med utiskt över skog och berg

VACKRA FOTOPLATSER

Har du några platser som känns extra viktig för dig? Kanske har du något smultronställe i närheten av där du bor? 

Jag känner till många vackra platser där jag vet att du kommer att få bra bilder och jag har även full koll på vad man ska leta efter när det kommer till den perfekta fotoplatsen, så oroa dig inte om du inte riktigt vet vart du vill fotograferas, vi löser det tillsammans.

Gravid tjej som tittar ner mot sin klänning och mage utomhus på vintern.

KLÄDER

Jag vet att man kanske inte alltid vill köpa en ny klänning enbart för en fotografering, därför har jag ett urval av vackra klänningar till utlåning från storlek small-large. 

 På dagen vi ska fotas så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar och vill man fotograferas i olika klänningar går det jättebra!

gravidtjej poserar ute på en snöig kulle

Highlight film från din graviditet

Wow! Hade jag så stor mage?
Nu kan du även boka en filmsession som komplement till din gravidfotografering, bra va!? Bilder är ju en grej och film en helt annan. Vi delar helt enkelt upp fotograferingen i olika delar. Vi börjar med att fota några bilder sen filmar vi en stund och när allt är klart, redigerar jag och lägger ihop materialet till en personlig film.

ERBJUDANDE
Eftersom detta är helt nytt erbjuder jag nu en film helt kostnadsfritt till de 5 första som skickar sin bokningsförfrågan innan midsommar.
(fotografering kan ske senare)

gravid tjej
gravid tjej i fin rosa klänning utomhus på vintern

En värdefull investering

Vad roligt att du är intresserad av att boka en gravidfotografering hos mig! Gravidfotografering är bland det roligaste jag vet och jag älskar att föreviga denna tid! Lite längre ner kan du läsa om hur en gravidfotografering hos mig går till.

NÄR SKA JAG BOKA FOTOGRAFERING?
Jag brukar rekommendera att vi fotograferar när du är i vecka 28-35. Alla är vi olika och du får bestämma tid beroende på hur du mår och vilken vecka som passar dig bäst, men för att garantera en fotografering är det bra att kontakta mig när du är i vecka 20. 

fotograf med kamera

Om mig

Mina vänner beskriver mig som väldigt glad, positiv, driven och full av energi och det tycker jag stämmer väldigt bra. Jag vill alltid skapa en positiv atmosfär runt omkring mig genom att vara öppen, social och bra på att inspirera andra. Jag tar mig an utmaningar med stor glädje och vill alltid göra mitt bästa. Jag tjuter ibland till av lycka när jag får fina bilder och skulle det vara motljus under fotograferingen får ni nästan räkna med ett vackert glädjeskutt. Jag tränar crossfit på fritiden som är en rolig sport, där fokus ligger på prestation och gemenskap. Det gillar jag. 

MIN STIL
Jag har en ljus bildstil med en förkärlek till motljus. Jag fotograferar det mesta utomhus och är väldigt petigt med mina platser och letar alltid efter det bästa ljuset och när det kommer till posering föredrar jag avslappnade och naturliga poser. 

citattecken
"Bokade både gravid- och newbornfotografering och vi är sååå nöjda! Hanna får en att känna sig avslappnad under fotograferingen och kommer med bra idéer för poseringar och platser.

Jag fotograferades på vintern i endast klänning men det var inte alls så farligt kallt som jag trott eftersom Hanna fäster värmekuddar under klänningen. Hon har också flera fina klänningar som man får låna vilket är toppen, så man själv slipper köpa det endast för en fotografering.

Vi rekommenderar starkt Hanna då vi är supernöjd med både bilder och fotosessionerna!
gravidtjej i vintrigt landskap iklädd vit klänning
Frida & Jens
gravidfotografering, gravid kvinna i vit klänning står utomhus på ett berg med utsikt över skog
Väntade föräldrar, står på ett berg i höstigt landskap

Platser & väder

När vi bestämt ett datum för gravidfotograferingen så väljer vi också ut en plats för fotograferingen. Jag är väldigt noggrann när det kommer till mina platser då jag vill att miljön och ljuset ska bli så bra som möjligt och jag rekommenderar olika platser där jag vet att du kommer få så fina bilder som möjligt. 

Det jag tittar på när jag väljer ut platser är att bakgrunden ska vara neutral, inga starka färger eller störande objekt. Beiga vasstrån, stränder eller ängar med högt gräs är bra. 

VAD GÖR VI OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?
Om det skulle vara mulet väder, regn eller snö när vi ska fotografera så bokar vi alltid om till ett nytt datum. Att boka om kostar ingenting och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. 

Vi hörs alltid av dagen innan för att stämma av hur väderprognosen ser ut. Lite sol och moln funkar väldigt bra om vi ska fotografera på en strand men ska vi vara i skogsmiljö behöver det vara lite mer blå himmel för att vi ska få till det fina ljuset i bilderna.

gravidtjej ute i naturen
gravid tjej i vinterlandskap
gravidtjej ute på isen
gravidtjej i paljettklännig mitt i vinternt

Poser

Jag gillar naturliga poser som alla kan göra där vi varierar mellan stående och sittande bilder. Jag kommer att ta några bilder, backa och ta lite längre ifrån för att sedan komma närmare och ta närbilder.

Händerna kan du hålla under magen eller en hand ovanpå och en hand under, vilket som blir väldigt fint. 

Du kan gärna variera vart du tittar, på magen, på mig, rakt fram eller åt sidan eller snett ner mot klänningen. 

gravid tjej, maternity shoot
gravidtjej i motljus iklädd en vit klänning

Kläder

Jag förstår att man inte alltid vill köpa en klänning för att ha en gång under en gravidfotografering, så därför erbjuder jag ett litet utbud av vackra klänningar och tyllkjolar du kan låna under fotograferingen.  

Vill du använda dina egna kläder går det givetvis jättebra, men tänk gärna på att ha ljusa och neutrala färger på kläderna eftersom mörka färger och stora mönster oftast inte blir så fint på bild p.g.a. kontrasterna i ljusa miljöer och motljus. Du får gärna skicka bilder till mig innan om du är osäker. 

På dagen vi ska fota så möts vi upp en stund innan och provar ut klänningar. Vill du fotas i olika klänningar så går det jättebra, men det andra ombytet sker vid fotoplatsen, antingen vid någon närliggande toalett eller i bilen funkar super bra.

Exempel på några utav mina klänningar ser du här 🙂

Gravidtjej i paljettklänning i vinterlandskap

Vinterfotografering

Att fotografera gravidbilder under vintern blir så magiskt. Den vita snön och frosten på träden tillsammans med att solen är lite lägre ner under vinterhalvåret gör att det ofta blir väldigt fint. Många är rädd för kylan men det finns väldigt många hjälpmedel som underlättar.

VÄRMEKUDDAR
Vi använder små värmekuddar i olika storlekar när det är kallt ute. Jag öppnar dom på morgonen, sedan placerar vi dem innanför din klänning och sparar några som du kan hålla i händerna. Dessa små kuddar värmer mer än du tror och de syns inte på bilderna.

VÄRMEPÅSE & PAUS
Jag har även en riskudde som vi värmer i micron innan fotograferingen. Den kan du sedan ha innanför din jacka till och från fotograferingen och i pauserna. Den håller dessutom din jacka varm under tiden som du fotograferas, så att du istället för en kall jacka kan ta på dig något varmt. Vi fotograferar i ca 10 minuter innan vi tar en paus för att värma oss. 

FLEECEFILT
För att du inte ska bli blöt och kall, så sitter du på en mjuk och varm fleecefilt.

gravidfotografering-par-vinter
gravid tjej i klänning tittar in i kameran samtidigt som hon håller om magen
citattecken
"Hanna fick mig direkt att känna mig trygg framför kameran och hjälpte till med hur jag kunde stå och var jag skulle hålla händerna. Jag fick låna två vackra klänningar vilket var bra så jag inte behövde köpa nya just för fotograferingen. Det var verkligen en häftig upplevelse att bli fotad i vinterlandskapet och bilderna blev verkligen så fina och magiska! Jag rekommenderar verkligen Hanna som fotograf!"
Gravid tjej som tittar ner mot sin klänning och mage utomhus på vintern.
Rebecca

Skicka en bokningsförfrågan

För att vara säker på att hinna boka in en tid för gravidfotografering, så är det bra att boka i tid. Tänk på att sommaren är högsäsong för oss fotografer och tiderna försvinner snabbt. 

HUR BOKAR VI?
För att skicka en förfrågan fyller du i mitt bokningsformulär längre ner på denna sida. Där kan du beskriva vem du är, hur du tänker kring dina gravidbilder och vad som är viktigast just för dig. Ju mer du fyller i och berättar desto bättre.

Jag som fotograf vill lära känna dig lite grann, så jag kan ge dig en personlig och mysig fotografering anpassad efter dina önskemål. Jag vill att du ska se på din gravidfotografering som en stund där du bara kan slappna av och inte tänka på alla måsten innan bebis kommer.

gravidfotografering umeå
gravidtjej tittar ner på sin mage

Att tänka på

Ta gärna med en axelbandslös bh, gärna i någon ljus färg (beige eller vit) och diskreta underkläder. Har du ingen axelbandslös bh så viker vi bara ner banden om de skulle synas. 

SKOR
Skor syns oftast inte på bilderna, så ta gärna bekväma skor anpassade efter årstid. 

HÅR OCH SMINK
Välj hår och smink som du känner dig bekväm i. Jag brukar rekommendera att inte ha för mörk sminkning runt ögonen då det kan få ögonen att se väldigt små och skarpa ut i motljus. Ögonskugga och eyeliner går bra. 

Vad gäller håret så blir lockar väldigt fint på bild, men du ska givetvis ha det som du känner dig finast i. Vi kan ta med klämmor ifall håret skulle hamna i vägen för ditt ansikte. 

KLÄDER FÖR PARTNER OCH SYSKON
Vill din partner vara med på bilderna tänk på att hen bör ha ljusa och neutrala färger på sina kläder som passar till dina. Ni får gärna skicka bilder innan om ni vill ha tips. 

Gravidfotografering med djur

Det går givetvis jättebra att fotografera sig med sitt husdjur. Se bara till att planera in lite extra tid för fotograferingen då det kan dra ut lite på tiden. 

Önskar du ha med djur på bilderna meddelar du det till mig vid bokning och skicka gärna med en bild, så hinner jag förbereda mig och tänka ut ideer, fotoplatser, kläder osv som passar.

Under den här fotograferingen var vi utanför stallet och fotade Emily och Tecuila. Ibland behöver man inte åka långt för att hitta fina platser. 

gravidfoto med häst
flatlay office pink

Bokning

Grattis! SÅ roligt med gravidfotografering!
När jag fått in er bokningsförfrågan via mitt formulär, så kollar jag upp om ert önskade datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning det datumet. Ca 1 vecka innan fotograferingen kommer jag att skicka ut fakturan och den ska vara betald innan ni får tillgång till era bilder för nedladdning.  

Inför er gravidfotografering

När gravidfotograferingen är inbokad börjar jag planera mer ingående inför din fotografering. Du kommer få tillgång till min guide med all information om din fotografering och även saker som är bra att tänka på för att underlätta fotograferingen. 

Vi kommer gå igenom dina önskemål och du kommer att kunna välja ut vilken klänning du vill ha på dig under fotograferingen.

Dagarna innan fotograferingen kommer jag att åka runt och kolla till platserna vi ska fotografera på, för att kolla ljuset och så att allt ser bra ut på platsen. Det kan nämligen skilja sig en hel del från vecka till vecka beroende på årstider och hur solen rör sig. Dagen innan har vi även en avstämning om hur vädret ser ut och ska det vara dåligt väder så bokar vi om fotograferingen utan extra kostnad, för att jag vill att du ska få så fina bilder som möjligt. 

gravidtjej i fin rosa klänning ute på en kulle
gravidfotografering i kiruna

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen redigerar jag utvalda bilder ca 20-30 stycken och skickar till er via ett online galleri ca 1 vecka efter fotograferingen. Du väljer ut vilka bilder du önskar genom att hjärtmarkera bilderna.

Bilderna du valt ut kommer du att få både i print- och webbupplösning. Webbilderna passar perfekt att använda på sociala medier och printbilderna för egna framkallningar. 

Du får använda bilderna fritt, vilket betyder att du får framkalla hur många bilder du vill och du får publicera på internet och i tidningar. Jag blir jätteglad om ni anger: “Fotograf Hanna Lundström” eller att ni taggar “fotografieravhanna” på instagram/facebook. Ni får dock inte ändra på bilderna, gäller även filter på instagram och du får inte använda bilderna i kommersiellt bruk utan min tillåtelse.

Jag älskar att visa upp bilder från er fotografering på min instagram, facebook och hemsida, men jag frågar alltid dig innan och det är frivilligt 🙂 

gravidtjej ute på isen i en fin rosa gravidklänning
citattecken
"Så glad och tacksam över min fotografering med Hanna, så fantastisk duktig och fick mig verkligen att känna mig trygg under hela tiden vi var ute och fotade. Direkt vi träffades så kände jag mig så avslappnad och var en så rolig dag. Något jag vill göra om i framtiden då även bilderna också blev magiska. Kände mig verkligen som en prinsessa för en dag. Och dom vackra klänningarna man fick välja mellan. Så nöjd ❤"
gravidtjej i rosa klänning
Hanna

Investeringsguide

Här nedanför hittar du mitt paket för gravidfotografering och du hittar mitt 
bokningsformulär längst ned på sidan. Där fyller du i dina uppgifter och ju mer du fyller i desto bättre för att 
jag ska kunna börja planera fotograferingen.

gravid tjej håller om sin mage
gravidtjej i rosa klänning

Magisk gravidfotografering + highlight film

  • 1-2 TIMMAR FOTOGRAFERING

Vi fotograferar magiska gravidbilder på dig och eventuell partner i vackra utomhusmiljöer.

  • 1-2 FOTOPLATSER
  • KOSTNADS FRI OMBOKNING

Vid dåligt väder bokar vi om tiden, självklart utan kostnad.

  • 1-2 BYTEN AV VACKRA GRAVIDKLÄNNINGAR
  • 10 ST REDIGERADE BILDER

Era bilder levereras till er via ett online galleri där ni kan se och välja ut de bilder ni önskar i lugn och ro. När ni sedan valt ut era favoritbilder så får ni tillgång till era fullt högupplösta och redigerade bilder. Önskas fler bilder kan ni välja till det i efterhand till ett förmånligt pris.

  • FÖRSTORING 30X40 CM

I detta paket ingår en förstoring i storlek 30×40 cm. En så kallad fine art print. 

  • ERBJUDANDE: HIGHLIGHT FILM FRÅN FOTOGRAFERINGEN

Just nu ingår det en personlig film från din gravidfotografering vid bokning.
Erbjudandet gäller till de 5 första som bokar innan midsommar (Se filmen högst upp på sidan för ett exempel)

5 000 kr

Betala hela summan i samband med fotograferingen eller delbetala 50% vid bokning och resten i samband/efter fotograferingen, men innan ni får tillgång till era bilder.

gravidfotografering vinter umeå

Skicka din bokningsförfrågan

Så roligt att du vill boka en gravidfotografering! Fyll i formuläret nedan så återkommer jag inom 2 arbetsdagar.

BF APRIL-MAJ 2020 (foto maj- april)
50%
BF JUNI-AUGUSTI 2020 (foto maj-juli)
41%