glad flicka i mysig mössa

Direktivguiden

3 tips på vad du kan säga för att få dina barn att skratta på bild ?

1. En riktig klassiker som jag använde mig av hela tiden när jag jobbade som skolfotograf, och det är ”Kan ni säga ”Grisfis” eller ”Kaninfis”. De orden är bra för att munnen är glad genom hela ordet och barnen brukar tycka det är väldigt roliga ord och det brukar leda till skratt även efteråt. Alla ord som innehåller fis är ju kul, eller hur? ?‍♀️?

2. Är det syskon du ska fota, så kan du använda dig av ”viskleken”. Då ber du någon av dom att viska något roligt/hemligt/tokigt till den andra. Det brukar bli väldigt gosiga bilder följt av skratt.

3. Det är alltid bra att ha med en ”medhjälpare”. Jag brukar ha med mig en pipleksak eller ett gossedjur som jag döpt. Brukar berätta en historia om dom och sen fråga om dom får hjälpa mig ta bilden. Brukar sätta den på kameran eller på huvudet och låta den ramla ner eller fråga om dom tror den kan flyga? Och så kastar jag upp den i luften. Brukar bli en hel del skratt när den inte kan sitta still eller flyga. Vill du kan du även investera i ett djur du fäster runt objektivet. Den är också bra?

Gillade du tipsen? Vilket tyckte du var bäst? Kommentera gärna eller lägg till om ni har några andra supertips för att få era barn att skratta på bilder?