FAMILJEFOTOGRAF
KIRUNA

Välkommen på familjefotografering

UNNA DIG & DIN FAMILJ EN MINNESVÄRD UPPLEVELSE. 

Det är ni värda!

Är det alltid du som gömmer dig bakom kameran? När du tittar igenom era fotoalbum eller bilderna ni har uppe på väggen så är du nästan aldrig med på bild. Känner du igen dig? Som fotograf vet jag att det kan vara svårt att få med hela eller delar av familjen på bild. Vi bestämmer en plats där vi möts upp och där fokuserar jag på att försöka fånga er och ert barn i sitt naturliga jag. Jag utforskar ljus och vinklar beroende på vart ditt barn befinner sig och jag vill aldrig tvinga barnet till att agera på ett visst sätt som inte känns naturligt. 

familjefotografering sommar umeå
familjefotografeing kiruna vinter

WHAT

to expect

🖤 Noggrant utvalda platser och tid i förhållande till ljus och barnets/barnens mat och sovklocka. 

🖤 Enkla och avslappnade poser så att ni ska känna er bekväma under hela fotograferingen. Jag kommer berätta hur ni ska stå och vad ni ska göra, så ni behöver inte tänka på det. Försök tänka er att ni leker en lek och utgå ifrån att allt kan hända så brukar det i regel bli bra. Barn känner ofta av press och stress hos föräldrar, så därför är mitt råd att inte sätta ribban för högt. Försök slappna av och ha roligt tillsammans under er familjefotografering. Då brukar bilderna komma av sig självt.

🖤 Vet ni inte vad ni ska ha på er? Klä er efter årstid och fotoplats. Ni vill känna er varm nog eller sval nog och samtidigt matcha kläderna utifrån omgivningen. Ska vi fota hemma så kan ni med fördel ta på er era mest bekväma kläder och äga det. Men om vi ska fota på stranden kan en fin sommarklänning och barfota fötter passa bra. Försök tänka igenom era klädval baserat på fotoplatsen, vibe eller komfort.

🖤 Ditt webbgalleri redigerat och klart inom 7 dagar.

familj

Familjefotografering i Kiruna - Året om

VINTER: NOVEMBER-MARS

VÅR&SOMMAR: APRIL-AUGUSTI

HÖST: SEPTEMBER-OKTOBER

ÅRET OM: LIFESTYLE INOMHUS

Lifestylefotografering

Vad är en lifestylefotografering och hur skiljer sig den från en familjefotografering utomhus? Lifestyle handlar om mycket om storytelling, att dokumentera livet och vardagen just nu. När jag själv ser tillbaka på bilder från min barndom ÄLSKAR jag bilderna som är fångade i vardagen. När jag sitter på golvet i vårt gamla kök, eller pappa som håller mig när jag är nyfödd och alla bilder när jag leker med “ledsen-dockan” och bilderna där mina föräldrar är med. Bilder från ögonblick jag själv inte minns, men som är en del av den jag är idag!

Hur går fotograferingen till?
Fotograferingen sker hemma hos er, där både ni och barnen känner sig trygga. Under fotograferingen fokuserar jag att fånga er på ett avslappnat och naturligt sätt. Jag guidar er igenom hela fotograferingen och hjälper er att fånga så många naturliga och ärliga bilder på dig och din familj som möjligt.

Exempel på bilder:
– När barnen leker på golvet omringad av alla sina leksaker 
– När ni äter mellis vid köksbordet
– Mysstunden i soffan med en bok
– När ni bakar och tillsammans
– Badstunden 

Lifestylebilder, är små ögonblick från vardagen, en screenshot från er film som ni lever varje dag. Dessa värdefulla bilder om er vardag är minnen som lever kvar länge. Det är inte bara bilder för er att ha nu, utan också för barnen att ha kvar sen.

 

familjefoto umeå
Avslappnat & Naturligt

Jag är väldigt lyhörd och jag gör allt jag kan för att ni ska känna er trygga och bekväma framför kameran. Jag kommer guida er igenom fotograferingen, så ni behöver inte tänka på vad ni ska göra. Jag kommer ge er små direktiv som ni kan följa om ni inte riktigt vet vad ni ska göra. Ni kommer att få kramas och skratta mycket under er fotografering.

Vilken tid på dygnet bör man fotografera?
Att ta bilder på sina barn kan vara en utmaning på många vis eftersom barnen inte biter ihop på samma sätt som vuxna, utan blir trötta eller tappar lusten och då är det inte så mycket att göra åt saken. 

Så se till att boka in en tid som passar barnets mat och sovklocka. Hungriga och trötta barn brukar sällan vara sammarbetsvilliga. Boka hellre en tid då barnet/barnen är utvilade och har nyätit, då brukar barnen ha mer energi.

 

christmasminis

Er upplevelse

 

01 | BOKA
Jag rekommenderar att ni bokar er familjefotografering en månad i förväg för att ni ska vara säkra på att få en tid. Kan ni både vardagar och helger ökar chansen att få tid snabbare. När ni bokat och betalat in bokningsavgiften på 1750 kr, bestämmer vi preliminärt en dag och tid. Vi stämmer sedan av någon dag innan fotograferingen så att allt ser bra ut och att ni mår bra. Skulle vädret inte vara på vår sida, och ni bokat en utomhusfotografering, så bokar vi om till en annan dag. Att boka om kostar ingenting. Boka gör ni genom att fylla i bokningsformuläret längst ned på sidan.

02 | TID & PLATS
Jag utgår från Kiruna och känner till många fina platser och miljöer inom 20-30 minuters avstånd med bil, där jag vet att ljuset är bra och vi kan skapa magiska bilder tillsammans. Eftersom jag är petig med ljuset fotograferar jag helst på förmiddagen eller 1-3 timmar innan solnedgång. Under vinterhalvåret passar det bäst att fota mellan ca kl. 10-14, beroende på månad och vid mulet väder kan vi fota när som helst under dagen. (En liten hemlis; Mulet väder ger större frihet i val av fotoplats och ger naturligt softade skuggor. Har ni bokat en lifestylefotografering kan vi fota närsomhelst under dagen, men bästa tiden är när det är ljust ute så vi får in naturligt ljus från fönster.

03 | KLÄDER
Innan ni proppar varukorgen full med nya kläder, så kan vi prata om vad som blir bra och mindre bra på bild. Tänk gärna på att välja kläder utifrån den miljön vi ska fotografera i. En somrig klänning på sommaren blir otroligt fint medan en mysig stickad tröja till ett par tajts och en mysig mössa blir otroligt fint på hösten. Välj gärna jordnära och och neutrala färger och undvik allt för stora mönster. Tänk gärna i färgskala och matcha kläder utifrån det. Alla behöver inte ha vitt och blått. Välj gärna kläder med lite olika struktur för att skapa liv i bilderna. Ni får gärna skicka bilder till mig innan om ni är osäker. 

För att säkerställa att jag kan ge er högsta möjliga service tar jag endast emot ett begränsat antal familje-, lifestylefotograferingar per månad. Jag vill att du som kund ska känna dig trygg hos mig och det handlar inte bara om att fota fina bilder utan jag vill skapa och ge dig en personlig och genuin upplevelse. 

Familjefotografering under vinterhalvåret

Att fotografera familjebilder under vintern blir så magiskt. Den vita snön och frosten på träden tillsammans med att solen är lite lägre ner under vinterhalvåret gör att det ofta blir väldigt fint. Många är rädd för kylan men det finns väldigt många hjälpmedel som underlättar.

VÄRMEKUDDAR
Vi använder små värmekuddar i olika storlekar när det är kallt ute. Jag öppnar dom på morgonen, sedan placerar vi dem innanför era kläder och sparar några som du kan hålla i händerna. Dessa små kuddar värmer mer än du tror och de syns inte på bilderna.

PAUSER & VARM DRYCK
Under vintern brukar jag välja fotoplatser som är lättåtkomliga med bil och vi inte behöver gå så långt från parkeringen för att ha möjligheten att ha igång bilen under tiden vi fotar. På så sätt finns möjligheten att snabbt komma in i värmen om det är kallt ute. Jag brukar även ta med mig lite varm choklad som vi kan dricka i pauserna.

FLEECEFILT
För att ni inte ska bli blöt och kall, så sitter ni på en mjuk och varm fleecefilt med vattentät underdel.

familjefotografering vinter kiruna
familjefotografering vinter i kiruna

FINA ORD
FRÅN REBECCA

“Alltså HANNA!”

“Både jag och Albin kände oss obekväma med att vara med på bild innan fotograferingen. Hanna var tydlig med hur, var och när vi skulle röra oss (tro mig, vi behövde det), samtidigt som vi blev otroligt trygga och hade roligt tillsammans med lilleman. Stort tack!

Funderar ni på att boka en fotograf? Då rekommenderar jag verkligen Hanna. Hon är lyhörd, jordnära, har nära till skratt och sprider värme omkring sig! 🙂”

/Rebecca

familjefotografering kiruna

Jag heter Hanna Lundström och jag är eran proffessionella familjefotograf i Kiruna som fotar dig och din familj på ett avslappnat och naturligt sätt. Det kommer inte vara som en vanlig fotografering utan jag kommer att ge er bilder och minnen som lever kvar och väcker känslor långt efteråt. 

Er investering

FAMILJEFOTOGRAFERING

silver
3500 kr
 • Konsultation kring fotograferingen
 • ca 30-45 minuter fotografering utomhus
 • Kostnadsfriombokning
 • Personligt onlinegalleri för urval
 • 5 st högupplösta och redigerade digitala bilder
familj i högt gräs

FAMILJ/LIFESTYLE

guld
5 500 kr
 • Konsultation kring fotograferingen + välkomstpaket
 • ca 60 minuter fotografering
 • Kostnadsfriombokning
 • Personligt onlinegalleri för urval
 • 10 st högupplösta och redigerade digitala bilder
 • 1 st fine art förstoring 30x40 cm

FAMILJ/LIFESTYLE

Diamant
8500 kr
 • Konsultation kring fotograferingen + välkomstpaket
 • ca 90 minuter fotografering
 • 15 st högupplösta och redigerade digitala bilder
 • Fotoalbum med alla bilder
 • Kostnadsfriombokning
 • Personligt onlinegalleri för urval
 • Back up på dina bilder upp till 1 år

BOKA NU

Har ni frågor eller vill boka en fotografering?
Kontakta mig via formuläret nedan så hör jag av mig inom 2 arbetsdagar.

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM
@fotografieravhanna